Hírek

Országos gyermeknapi akció az Élelmiszerbanknál

2007.05.31

Közel 30.000 gyermek vehetett részt az Élelmiszerbank közvetítésével támogatott gyermeknapi rendezvényeken az ország 108 különböző településén. A "Terülj-terülj asztalkám" elnevezésű pályázaton nyertes szervezetek számára vállalatok biztosították a szükséges élelmiszeradományokat.

Május utolsó hétvégéje minden évben a gyermekek ünnepe. Az Élelmiszerbank idén 147 civil szervezetnek nyújtott segítséget, amelyek főként hátrányos helyzetű gyermekeknek szerveznek programokat. A rendezvények megszervezéséhez az Élelmiszerbank tartós élelmiszereket, kekszet, jeges teát valamint meleg ételek főzéséhez szükséges alapanyagokat biztosított.

Az akcióhoz szükséges élelmiszeradományokat vállalatok biztosították, melyek az Élelmiszerbank közvetítésével jutottak célba. A programokon így összesen mintegy 50,000 kg, 25 millió forint értékű élelmiszer került szétosztásra. A program kiemelt támogatói a Győri Keksz Kft, illetve a hazai tea-és kávépiac vezető szereplője, a Sara Lee Hungary Zrt. voltak.

Battonyától Kőszegig, Tiszavasváritól Zalalövőig az ország 108 településén került sor az eseményekre, ahol a sportprogramok, kézműves foglalkozások, koncertek, rajzversenyek, bábszínházak, vetélkedők mellett ezen a napon a "terülj-terülj asztalkám" biztosította, hogy mindenkinek jusson étel-ital.


ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!