Hírek

Örökbefogadás programunk 2016

2017.02.18

A 2014-ben életre keltett Örökbefogadás programnak köszönhetően az Élelmiszerbank 2016-ban több mint 2 500 000 forint értékben kapott támogatást kis és nagy vállalkozásoktól. A kezdeményezésnek köszönhetően országos szinten több mint 396 tonna élelmiszer jutott el a rászorulókhoz, mellyel közvetlenül hozzájárultak egy-egy hátrányos járás ellátásához. A program idén is folytatódik és várja az Örökbefogadók jelentkezését!

Folyamatosan nő az éhezők száma Magyarországon, rengeteg olyan település van, amely támogatásra szorul. Az Élelmiszerbank több mint egy évtizedes fennállása óta küldetésének tekinti, hogy csökkentse az éhezők számát hazánkban, oly módon hogy összegyűjti a feleslegessé vált élelmiszert, amit aztán rászorulókhoz juttat el. Az Élelmiszerbank azzal a céllal indította el Örökbefogadás programját, hogy megerősítse egyes rászoruló térségek támogatását.

2017-ben célul tűztük ki, hogy olyan régiókba is eljuttatunk jelentős mennyiségű élelmiszert, ahova különösen nehéz volt eddig megoldani az élelmiszerek leszállítását. Az Élelmiszerbank olyan cégek, vállalatok támogatását keresi, aki ezen az élelmiszerszállítmányok eljuttatásához szeretnének pénzügyi segítséggel hozzájárulni.

Az Örökbefogadás program támogatóinak segítségével, az elmúlt év során országos szinten közel 396 tonna élelmiszer jutott el a rászorulókhoz,  aminek a hozzávetőleges értéke 155 millió forint.

Az Örökbefogadás program 2017-ben is elérhető mint támogatási forma vállalatok és egyének számára. Bővebb információ: sczigel.andrea@elelmiszerbank.huADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére