Hírek

Nagyüzemben az Élelmiszerbank mobilkonyha

2013.06.25

Júniusban a tartós élelmiszer-adományok mellett nagy hangsúly került a mobilkonyhás kitelepülésekre is. A Duna áradása minket is mozgósított: szombaton és vasárnap Komárom térségébe, Szobra és Esztergomba juttattunk el konzerveket, virslit és csokit a Bonduelle, a Ferrero és a Sága támogatásával, majd vasárnaptól kedd estig a Vácon dolgozó tűzoltóknak készítettünk reggelit, ebédet és vacsorát. A 170 fős csapat ellátásában segítségünkre voltak a Kosdi Önkéntesek is.

Ennél vidámabb apropóból, egyesületünk bemutatásának céljával vettünk részt a MOL családi napján Balatonaligán. Afőzés mellett itt a gyerekeket konzervszobor-építésre buzdítottuk, a felnőttek pedig az egyesületünk működését körbejáró kvízünkkel játszhattak. Aki csak ismerkedni akart velünk, sok információt megtudhatott a kirakott anyagokból és a közös beszélgetésekből.

Az élelmiszerfelesleg megmentésében is értünk el konkrét eredményt, hiszen a rendezvény cateringes cége felajánlotta a megmaradó ételeket elvitelre, s így 500 adag sertéspörköltöt tudott az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Kiemelkedően Közhasznú Egyesület elszállítani és szétosztani a Székesfehérvár környéki rászorulók között.

Az elmúlt hónapban még a Telenornál is vendégeskedtünk: a cég „Tedd oda!” önkéntes programján vettünk részt, ahol más önkéntes programok mellett mi a Telenor Ház kertjében koordináltuk az önkéntesek főzését. A főzésre 9 fő jelentkezett, akikkel 14.00-tól kezdődően elkészítettük a már jól bevált marokkói zöldséges csirkeragunkat, közben hűsítő limonádék is készültek. 100 adagot előre becsomagoltunk, a fennmaradó 100 adagot pedig lábosban vittük el az általuk választott Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai (Dankó utca 9. és 15.) hajléktalanszállásaira. A szétosztásban 15-en segítettek. A helyszínen nem csak az ételosztásban tevékenykedtek az önkéntesek, de tájékoztatást kaptak az intézmények működéséről, helyzetéről is. Az ételeknek nagy sikere volt.


ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!