Hírek

Új együttműködés az Élelmiszerbank és a Budapesti Nagybani Piac között

2017.07.18

Új együttműködés az Élelmiszerbank és a Budapesti Nagybani Piac között
 

Június 21-én a Nagybani Piac Éjszakája alkalmával indult az Élelmiszerbankkal közösen szervezett élelmiszerfelesleg mentés a Budapesti Nagybani Piacon, ahol egy erre a célra kihelyezett konténerben gyűjtik az adományokat a piacon árusító termelőktől és nagykereskedőktől. A termelők ezentúl tehát közvetlenül is támogathatják a rászorulókat, az összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank és partnerszervezetei szállítják el és osztják ki napi rendszerességgel.

.

„A Budapesti Nagybani Piac már több alkalommal támogatta a szervezetet, és most egy helyszíni Élelmiszerbank átvevő pont létrehozásával segíti, hogy még könnyebben juthasson el a fel nem vásárolt áru a rászorulókhoz.” – mondta el a rendezvények Házi Zoltán, a Budapesti Nagybani Piac vezérigazgatója.

 

„Célunk, hogy az adománykonténer működtetésével lehetőséget adjunk, az élelmiszerfelesleg felajánlására, valamint "böngészési" akciókat szervezzünk, melyek keretében önkéntes csapatok takarítják be a termelők által a termőföldön maradt terményeket. Fontos, hogy meg tudjuk szólítani a termelőket és a kereskedőket, akik a megmaradó zöldséggel és gyümölccsel tudják támogatni a nélkülöző családokat” – mondta el Cseh Balázs, az Élelmiszerbank alapítója, elnöke.

 

Nagy örömünkre sok termelő és kereskedő azonnal az ügyünk mellé állt, így már az első néhány hétben közel  10 tonnányi zöldséget és gyümölcsöt tudott átvenni és kiosztani az Élelmiszerbank, az átvevő családok nagy örömére. Sokféle termék érkezett már, felajánlottak többek között burgonyát, hagymát, répát, cukkinit, salátát, paradicsomot, paprikát, barackot, dinnyét, az adományok értéke már most meghaladja a 2 millió forintot!

 

Ezúton is köszönjük minden termelőnek és kereskedőnek illetve a Budapesti Nagybank Piac minden munkatársának az együttműködést!

 



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!