Hírek

Mozgással az éhezés ellen

2018.02.26

Mozgással az éhezés ellen

Csatlakozz a Mozdulj az Élelmiszerbankért jótékonysági kezdeményezéshez

Amikor a mozgás és egy jó ügy találkozik, abból csak jó dolog sülhet ki, ráadásul most sok korgó gyomor is jól lakhat. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a Mozdulj az Élelmiszerbankért adománygyűjtő kampányhoz Nagyköveteket keres, akik segítenek a kitűzött kampánycél, 600 000 Ft összegyűjtésében. Ez az összeg lehetővé teszi, hogy az Élelmiszerbank annyi élelmiszert mentsen meg, amiből 10 000 élelmiszercsomagot tud összeállítani a nélkülözők részére.

Indul az Élelmiszerbank Mozdulj az Élelmiszerbankért! kampánya, amelyre bármely mozgásformával lehet jelentkezni.

Olyan Követeket toboroz az Élelmiszerbank, akik szeretnének egy igazán jó ügy érdekében kampányolni.

Miért van szükség követekre?

A Követek a kampány céljaként kitűzött 600 000 Ft összegyűjtésében vállalhatnak részt, amire egy általuk kedvelt mozgásformán keresztül hívják fel ismerőseik barátaik, családtagjaik figyelmét.

A kampányhoz kapcsolt tevékenység lehet például futás, jóga, úszás, de terepfutás is! Az összegyűlt adományból 10 000 élelmiszercsomagot tud az Élelmiszerbank eljuttatni a rászorulókhoz!

„Magyarországon az élelmiszerek 1/3-át megsemmisítik, miközben sokan éheznek. Az Élelmiszerbank megmenti a kifogástalan állapotban lévő élelmiszereket a kidobástól és eljuttatja azokat a rászorulóknak. Annak köszönhetően, hogy az Élelmiszerbank a mentett élelmiszert ingyenesen veszi át és adja tovább, minden 5 000 Ft adomány közel 90 db élelmiszercsomag célba jutását segíti.

Bízunk benne, hogy az előző évekhez hasonlóan a Követek segítségével teljesíteni tudjuk tervünket” – nyilatkozta Sczigel Andrea az Élelmiszerbank külső kapcsolatokért felelős igazgatója.

Álljon Ön is a jó ügy mellé, induljon Követként, hogy célba érhessen 10 000 élelmiszercsomag!

A kezdeményezés részleteiről további információ az itt található.

További információ:

Cserjes Anikó
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
+36 30 194 02 88

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között, ezzel elősegítsük az éhezés és az élelmiszerpazarlás csökkenését Magyarországon. Az Élelmiszerbank működésével egyszerre szolgál környezetvédelmi és szociális célokat. Az Élelmiszerbank több mint 13 éves fennállása óta gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, melyek között vannak közeli lejáratú vagy csomagolás hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. 2017-ben 9 300 tonna mentett élelmiszerrel több mint 300 000 nélkülözőt segítettünk rendszeresen.

 www.elelmiszerbank.hu



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!