Hírek

Márton napi adománygyűjtés

2007.11.12

A Rákospalotai Meixner Iskolában hagyomány a Márton-nap megünneplése. Ez a hangulatos őszi ünnep sok lehetőséget rejt: a töklámpások tompa fénye, a tűz élteltő ereje, a lámpásokkal való vonulás és közös éneklés közösségi élménye mind-mind emlékezetes pillanatokat nyújt egy iskolai közösségnek.

Ez az ünnep azonban mélyebb tartalmakat is rejt: Márton püspök alakjának megidézése - egy koldusnak adta fél köpenyét- révén szemléletesen tudjuk bemutatni az önzetlenséget, odaadást, könyörületességet a gyöngék, elesettek iránt. Szeretnénk, ha a Márton-nap ünneplése kapcsán módjuk volna a gyerekekenk átélni ezeket a pozitív emberi érzéseket. Ezért évről-évre keressük la lehetőségeket, hogy a gyerekek családjaik közreműködésével valami olyasmit adhassanak a magukéból, ami másnak nincsen, de szüksége volna rá.

Az iskola 2007-ben a Magyar Élelmiszerban Egyesületet kereste meg azzal a felajánlással, hogy Márton-napra készülve élelmiszeradományokat gyűjtenének, amelyet az Egyesület továbbítana olyan helyre, amelyről a gyerekek visszajelzést kaphatnak. Így egyértelmű lehet cselekedetük értelme: az általuk otthonról hozott élelmiszer olyan szegény családok megélhetését segíti, akiknek nincs pénzük még ennivalóra sem.

Az együttműködés - úgy látjuk- nagyon jól sikerült, a gyerekek örömmel hozták az élelmiszereket, Márton-napon kitettük az iskola összes adományát a gyerekek elé, hogy lássák, hogy milyen sokat gyűjtöttek. Az iskola nyilvánossága előtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület képviselője átvette az adományokat és elmondta a gyerekeknek, hogy kihez fog kerülni és miért. A gyerekeknek láthatóan jó érzés volt átélni a másoknak adás élményét. Márton példája megelevenedett.

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!