Hírek

Közel 8 millió forint támogatás gyűlt össze a nélkülözők számára

2019.08.01

Közel 8 millió forint támogatás gyűlt össze a nélkülözők számára

 

Budapest, 2019. augusztus 1.

A Tesco és a Mars május 16-tól május 30-ig tartó akciója során a vásárlóknak köszönhetően összesen 7,7 millió forintot adományozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, akik a felajánlásból élelmiszercsomagok összeállítását, és a nélkülözőkhöz való eljuttatását finanszírozzák.

A vásárlók a kijelölt Tesco hipermarketek polcain található Mars termékek, például rágógumik, csokoládék, állateledelek vagy szószok megvásárlásával támogathatták a rászoruló családokat. Az akció során a Mars felajánlotta minden, az akcióban szereplő eladott termék árának egy százalékát, melyet a Tesco ugyanekkora összeggel kiegészített. A termékek értékesítéséből összesen 7,7 millió forinttal támogatták a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület az összegből összesen közel 140 000 - a vállalati partnerei által adományozott - nem értékesíthető, de emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas élelmiszerekből álló csomag összeállítását, és azok rászorulókhoz való eljuttatását finanszírozza. 

„Nagyon büszkék vagyunk a megvalósult együttműködésre. A Mars és a Tesco nem csak ebben a sikeres akcióban partnerünk, de az élelmiszermentésben is folyamatosan dolgozunk együtt, így külön öröm, hogy egyre többféle módon tudjuk segítségükkel támogatni a nélkülözőket. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki vásárlásával járult hozzá az akció sikeréhez. Köszönjük!” – mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

 

A két vállalat több mint 10 éve támogatja az Élelmiszerbank munkáját. Az Egyesület a Marssal az eddigi évek során összesen közel 24 tonna élelmiszer-felesleget mentett meg. A Tesco az Élelmiszerbankkal közösen üzemeltetett élelmiszermentő program keretén belül 2014 szeptembere óta összesen több mint 21 000 tonna élelmiszert adományozott a rászorulóknak. Az áruházlánc az Élelmiszerbank stratégiai partnereként részt vesz a karácsonyi tartós élelmiszergyűjtésben is, illetve több partnerével közösen indított 1%-os kampányt folytatott már az Egyesület javára. A Tesco tavaly ősszel jármű adományozással is segített az adományok kiszállításában.

 

Nagyon örülünk annak, hogy a Marssal közös akcióban ilyen szép összeget sikerült összegyűjtenünk, és hogy ezzel közel 140 000 nélkülöző életét tehettük kicsit könnyebbé. Úgy gondolom, hogy felelős vállalatként példát kell mutatnunk és ösztönözni versenytársainkat is arra, hogy részt vegyenek ilyen és hasonló kezdeményezésekben. Ezzel nemcsak a rászorulókon segítünk, de nagyon sokat teszünk az élelmiszer-pazarlás ellen is” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője.

 

„A Marsnál hiszünk abban, hogy a világ, amit holnapra szeretnénk, azzal kezdődik, ahogyan ma cselekszünk és teszünk érte, és tudjuk azt, hogy a termékeink, partnereink és fogyasztóink segítségével minden nap fel tudjuk venni a harcot az élelmiszerpazarlás ellen, és tenni tudunk a fenntarthatóságért. Rendkívül büszkék vagyunk erre a kampányra, mert remek példája annak, hogyan dolgozunk együtt egy jó célért olyan partnereinkkel mint a Tesco és az Élelmiszerbank Egyesület.” – mondta Zuzana Losakova, a Mars Közép-Európa Corporate Affairs igazgatója.

 

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületről 

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között, ezzel elősegítsük az éhezés és az élelmiszerpazarlás csökkenését Magyarországon. Az Élelmiszerbank működésével egyszerre szolgál környezetvédelmi és szociális célokat. Az Élelmiszerbank több mint 14 éves fennállása óta gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, melyek között vannak közeli lejáratú vagy csomagolás hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. 2018-ban 11.000 tonna mentett élelmiszerrel több mint 300.000 nélkülözőt segítettünk rendszeresen, akik közül 180.000 fő rendszeres - napi, heti szintű - segítséget tud így kapni.

www.elelmiszerbank.hu

 

Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes!

Több mint 20 éves hazai működése során a Tesco a magyar gazdaság meghatározó szereplőjévé vált. 204 magyarországi áruházában hetente átlagosan 3 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel. Az értékteremtés megjelenik társadalmi szerepvállalásában is, amiben a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására helyezi a hangsúlyt. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként már 173 áruházából adja át napi rendszerességgel az élelmiszer-felesleget. 2014 szeptemberétől 2019. május végéig összesen közel 10,6 milliárd forint értékben, több mint 21 000 tonnányi termékkel támogatta a rászorulókat. Élelmiszermentő programja 2016-ban Felelős együttműködés kategóriában elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat. 2016-ban hagyományteremtő céllal elindított „Ön választ, mi segítünk” országos pályázata, amely során vásárlói szavazzák meg, hogy közösségükben milyen programokat támogasson a Tesco, az elindítás évében Leginnovatívabb támogatói program kategóriában a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díjának fődíjasa lett. Több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, így hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő vagy véradó programokat is támogat.

 

További információ:

www.tesco.hu

www.tescomagyarorszag.hu

entescom.hu

sajto@tesco.hu

 

 

A MARS KÖZÉP-EURÓPÁBAN

A Mars 1992-ben lépett be a magyar piacra, 2016 óta pedig a Mars Multisales Central Europe tagjaként működik, amely a magyar, a cseh, a szlovák és a román piacot foglalja magában. A szervezet 540 Munkatárssal, három kategóriában működik: édesség (csokoládé, rágógumi és egyéb édesség), élelmiszer (rizs és szószok), valamint állateledel. A Mars emellett a szegmenseinek két legnagyobb üzemét működteti a régióban: a száraz állateledelt és jutalomfalatokat gyártó csongrád-bokrosi üzem mellett a csehországi Poříčí nad Sázavou-ban működik a Mars édességgyártó létesítménye, valamint édességfejlesztő központja. 

 

A MARS VÁLLALATRÓL

A Mars egy családi vállalkozás, melynek több mint egy évszázados tapasztalata van különböző termékek előállításában, a vásárlók és házi kedvenceik számára egyaránt. A csaknem 35 milliárd dolláros tőkével rendelkező, globális vállalat olyan világszerte ismert és kedvelt termékeket gyárt, mint az M&M’s®, a SNICKERS®, a TWIX®, a MILKY WAY®, a DOVE®, a PEDIGREE®, a ROYAL CANIN®, a WHISKAS®, az EXTRA®, az ORBIT®, a 5™, a SKITTLES®, az UNCLE BEN’S®, a MARS DRINKS és a COCOAVIA®. Ezen kívül a Mars állategészségügyi szolgáltatásokat is nyújt, ilyenek például a BANFIELD® állatkórházak, a Blue Pearl®, VCA® és a Pet Partners™.  A virginiai McLeanben található központ mellett a vállalat több mint 80 országban van jelen. A Mars Öt Alapelve – Minőség, Felelősség, Kölcsönösség, Hatékonyság és Szabadság – több mint 100 000 munkatársat inspirál mindennap az értékteremtésre és a növekedésre, amelyre igazán büszkék lehetnek.

 

További információért látogasson el a www.mars.hu oldalra. Csatlakozzon hozzánk Facebookon, Twitteren, LinkedIn-en, Instagramon és YouTube-on.

 

 ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére