Hírek

Jótékonysági összefogás az infláció valódi veszteseiért

2022.06.19

Az éhezés sajnos ezen a nyáron sem megy szabadságra. Az elmúlt hónapok példátlan élelmiszerdrágulása miatt egyre többen kerülnek nehéz, vagy egyenesen kilátástalan helyzetbe. Rengeteg kiszolgáltatott ember és család fordult az elmúlt hetekben az Élelmiszerbankhoz, mert nem tudnak önerőből felülkerekedni a válságon.

További 50 körzetben várnak a segítségünkre, de ehhez már nekünk is támogatást kell kérnünk.

Az Élelmiszerbank minden morzsát felkutat, szeretnénk a tavalyi 8 millió kilónál is több élelmiszerrel segíteni a nélkülözőknek. Év eleje óta több mint 100 áruházat csatoltunk be ételmentő hálózatunkba, már az ország 500 pontján gyűjtjük össze minden nap a feleslegeket, így ötödével tudtuk emelni a kiosztható mennyiséget. Azonban sajnos még ez sem elég!

További 50 élelmiszermentő pontot kellene elindítanunk a nyár közepéig, ha lépést akarunk tartani az infláció miatt bővülő rászorulói igényekkel. Nélkülözők ezrei számítanak a segítségünkre Abonyban, Békésben, Dunaföldváron, Hajdúböszörményben, Kiskunfélegyházán, Mezőtúron, Nagykanizsán, Szentesen, Tolnán és további háromtucat településen.

Ezért arra kérünk mindenkit, aki egyet ért a céljainkkal, hogy küldjön adományt nekik, értük ezen a biztonságos adományozási oldalon keresztül.

Akik már nem tudnak tovább szorítani a nadrágszíjon…

"A legjobbkor jött az Élelmiszerbankos élelmiszerosztások lehetősége. Az egyik gondozottunk most árulta el, hogy napokig kevesebbet evett csak azért, hogy legyen pénze hajvágásra egy régóta várt állásinterjú előtt. Nem sokkal korábban meg egy édesanyához kellett mentőt hívnunk, mert étel nélkül maradt napokon át. Sokan túl szemérmesek ahhoz, hogy segítséget kérjenek, pedig a szünidő alatt számos család a kedvezményes iskolai étkeztetést sem tudja majd igénybe venni.”

Rózsa Magdolna, szociális munkás, Óbuda

Az elmúlt hónapok extrém áremelkedései az étkezési kiadásokon érzékelhetők leginkább. A leggyorsabban dráguló termékek tízes listáján kilenc helyet olyan alapvető élelmiszerek foglalnak el, mint a zsemle, a margarin vagy a kenyér.

Sokan vannak, akiknek már nincs miből spórolni, hiszen már kenyérből sem tudnak annyit vásárolni, amivel jóllakhatnának. Idős emberek, nagycsaládosok, fogyatékkal élők és a legkisebb településeken élő emberek tízezrei nem tudnak önerőből felülkerekedni ezen a válságon. Az Élelmiszerbank nekik is segítő kezet kínál. Ehhez kérjük most a szélesebb társadalom segítségét.

Kérjük, támogassa Ön is a céljainkat, hogy a segítségünk továbbra is gyorsabban növekedjen, mint az infláció!

A felajánlását itt teheti meg.

Jó, ha tudja, hogy az Élelmiszerbank támogatása a rászorulók segítségének egyik leghatékonyabb módja. Megharmincszorozzuk a felajánlások értékét: egy 10.000 forintos pénzadományból 300.000 forint értékű élelmiszert tudunk megmenteni és célba juttatni. Erről bővebben itt olvashat.

 



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!