Hírek

José Manuel Barroso támogatja az EU Élelmiszersegély programjának folytatását

2011.03.08

Jose Manuel Barroso február 15-én látogatást tett a stratbourgi Élelmiszerbanknál. A látogatás során az Európai Bizottság elnöke kijelentette, hogy támogatja az Európai Unió Élelmiszersegély Programjának folytatását.

Az Élelmiszerbankok egyik kiemelten fontos forrása az EU Élelmiszersegély, melynek létét veszély fenyegeti a Közösségi Agrár Politika (KAP) reformja nyomán, és lehetséges, hogy 2013-ban megszűnik.

"Mivel Európában a szegénység egyre növekszik, botrány lenne, ha az Európai Unió szegénység-ellenes programokat szüntetne meg, mit ahogy azt néhányan javasolják." - jelentette ki M. Barroso. "Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy ez csupán az egyes államok illetékessége. Európának is kell, hogy legyen szociális tevékenysége! Ha tudunk európai szinten nagyobb támogatást adni az arra rászorulóknak, akkor ezt meg is kell, hogy tegyük!"

José Manuel Barroso ennek érdekében munkaértekezlet összehívását javasolta a Bizottság Elnöksége, a mezőgazdasági és szociális ügyekért felelős biztosok illetve az Élelmiszerbankok Európai Szövetségének képviselőinek részvételével.

További információk » (francia nyelven)


José Manuel Barroso támogatja az EU Élelmiszersegély programjának folytatását


ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!