Hírek

Idén is elindítottuk a lavinát

2012.05.15

Negyedik alkalommal indult útjára az Élelmiszerlavina program, hagyományosan a Syngenta, mint főtámogató segítségével.

A program lényege, hogy több szervezet egymással összefogva, egymás utáni láncolatban állít elő élelmiszereket rászorulók javára.

A lavinát a Syngenta növényvédőszer és vetőmag adománya indítja.

Az alapanyagokból a lavina "vállalati ágán" mezőgazdasági termelők növényeken termesztenek, melyeket élelmiszer ipari vállalatok dolgoznak fel. Az idei évben a programhoz csatlakozó vállalatok a dunaegyházi Haladás Mezőgazdasági Szövetkezet, a Gyermelyi Zrt. és az NT Kft.

Az így gyártott élelmiszert az Élelmiszerbank partnerszervezetein keresztül osztja szét az országban.

A lavina "kistermelői ágán" a vetőmagokból az élelmiszereket civil szervezetek és települési önkormányzatok szervezésében - melynek egyik legfontosabb része a termeléshez szükséges föld biztosítása - maguk a rászorulók termelik meg.

A munkában helyi mezőgazdasági szakemberek nyújtanak szakmai segítséget, és sok helyen segítenek más szervezetek is, például egy környékbeli mezőgazdasági vállalkozás, aki segít a palántázásban, vagy akár a helyi tűzoltók, akik az öntözésben működnek közre.

A megtermelt adományok így mindenhol az együttműködés közös gyümölcsei, ami az élelmiszereket még értékesebbé tesz.ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére