Hírek

Ismét sikeres évet zárt az Élelmiszerbank JótéKonyha

2023.01.04

2022-ben összesen 107 eseményen vették igénybe partnereink az Élelmiszerbank „Jótékonyha” szolgáltatásait. A megrendelésekből származó nyereség az Élelmiszerbank további élelmiszermentő munkáját segítették.

A JótéKonyha az Élelmiszerbank társadalmi célú vállalkozása, mely vállalati és magánjellegű rendezvényekhez nyújt professzionális catering szolgáltatást. Kínálatunkat két különleges összetevő teszi igazán különlegessé: a fenntarthatóság és a jótékonyság. Előbbi a szakácsaink és önkénteseink a pazarlásmentes eljárásaira utal: figyelünk rá, hogy a főzés során minél kevesebb élelmiszerhulladék keletkezzen, és a rendezvények után megmaradó feleslegeket rászorulóknak juttatjuk el. A jótékonyság alatt pedig azt értjük, hogy a JótéKonyha megrendelői közvetlenül is segítik a nélkülözőket, a nyereségeket ugyanis az Élelmiszerbank alaptevékenységére, vagyis az élelmiszermentésre fordítjuk.

A JótéKonyha gasztronómiai kínálatát vállalati eseményekre, konferenciákra, illetve magánrendezvényekre - elsősorban esküvőkre - alakítottuk ki, de az évek során egyre nagyobb szerepet kaptak az önkéntes jótékonysági főzések is, amikor egy-egy cég munkatársai gyűlnek össze és főznek többszáz rászoruló számára a szakácsaink iránymutatása mellett. Ezek a programok a céges önkéntescsoportok számára egyfajta csapatépítésként is felfoghatók, a közös segítségnyújtás és a pazarlásmentes fogások elsajátítása már önmagában összekovácsoló erővel bír.

Vállalati rendezvények, esküvők, csapatépítő főzések – majdnem minden másnap

A COVID vége után 2022-ben már tavasszal elindult a rendezvényszezon is, amikor főként jótékonysági csapatépítő főzéseket tartottunk. Tavasz végén indult az esküvűi szezon is, idén összesen 12 pár döntött úgy, hogy élete legfontosabb napján a JótéKonyhára bízza a rokonság megvendégelését, amivel a fenntarthatóság és a rászorulók ügye mellett is kiáll. 

Az év során összesen 107 rendezvényre került sor: volt közte állófogadás, svédasztalos vacsora a díjátadó gála és sok-sok csapatépítő jótékonysági főzés. Utóbbiakon összesen 10.100 adag melegételt főztünk és osztottunk ki a rászorulóknak, melléjük ugyanennyi adag kókuszgolyó is készült. A segítő önkéntesek a zöldségek pucolásától egészen a melegétel kiporciózásáig, csomagolásáig lelkesen részt vettek a munkában. A téli időszakban a főzéseket felváltotta a linzersütés, november-december során 11 céges csapat összesen 7500 lekváros linzert sütött, amit szintén nélkülözőknek juttatunk el.

Új rendezvényhelyszín, színesebb programkínálat

2022-ben JótéKonyha Kert mellett újabb rendezvényhelyszínen folytattuk tevékenységünket, Pest egyik legszebb részén, Ómátyásföldön, Erzsébet ligetben, egy ősfákkal ölelt parkban található Mátyásföldi Lawn Tennis Club sportkomplexumban. A patinás klubház 50-100 fős esküvők, bálok, céges rendezvények méltó helyszíne, kertjében pedig akár 3000 fős családi napok, sportrendezvények rendezhetők. Az itt szervezett események ugyanúgy közös jótékony céljainkat szolgálják.


A Jótékonyha nyereségéből  az élelmiszermentéshez kapcsolódó logisztikai és tárolási költségeket fedeztük. A JótéKonyha programok eredményeként összesen 180 millió forint értékű terméket tudtunk összegyűjteni áruházakból és gyártóktól, hogy nélkülözők között osszuk szét azokat.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!