Hírek

Év végi vállalati adományozási lehetőségek

2022.11.25

Az év végi tárgyi ajándékra szánt összeggel Ön és partnerei a nélkülözők asztalára varázsolhatnak ételt karácsonykor! Kérjük, támogassák a Magyar Élelmiszerbank Egyesület étel- és életmentő munkáját.

 

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületről

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület hazánk egyik legnagyobb hatású jótékonysági szervezete. Évente 8 millió kiló lejáratközeli, illetve csomagolási hibás élelmiszert gyűjt áruházakból és gyártóktól, hogy azok ne a kukában végezzék, hanem rászorulók asztalára kerüljenek. 2005-ös megalakulása óta az Egyesület egy több mint 500 karitatív szervezetből álló országos élelmiszermentő hálózatot épített fel, amin keresztül 60 milliárd forint értékű árut adományozott nélkülöző embereknek, családoknak. Az Élelmiszerbank adományai évente 250 ezer nehéz sorsú embernek jelentenek segítséget, ráadásul az élelmiszermentési tevékenység a természetet is védi a pazarlás környezetromboló hatásaitól.

Kivételes hatékonysággal dolgozunk: az élelmiszereket ingyenesen vesszük át és adjuk tovább, költsége csupán a szállításnak és a tárolásnak van. Így aztán megharmincszorozzuk az adományok értékét: 100 000 Ft támogatásból 3 000 000 Ft értékű élelmiszert tudunk eljuttatni oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület „Etikus Adománygyűjtő Szervezet” minősítéssel rendelkezik.


 

500 ezer élelmiszercsomag rászorulóknak az év utolsó két hónapjában

Sajnos nem mindenki számára jelent egyet a karácsony az önfeledt pillanatokkal, a biztonsággal és a finom falatokkal! Egyre többen vannak, akiknek az alapszükségletek kielégítésére sem futja. Számukra nem az a kérdés, hogy mi lesz az ünnepi fogás, hanem hogy egyáltalán kerül-e valami a tányérra karácsonykor.

Mi az Élelmiszerbanknál minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megsokszorozzuk a segítséget. Célunk, hogy az év utolsó két hónapjában 500 ezer darab, egyenként 3-5 kilós élelmiszercsomagot tudjunk összeállítani és eljuttatni nélkülöző emberekhez, családokhoz. Ehhez azonban pénzügyi támogatásra is szükség van, mert egyes régiókban így is veszélybe kerülhet a rászorulóknak szánt segítség célba juttatása.

Az ország 600 áruházából gyűjtjük már össze a feleslegeket, napi 25 ezer kiló élelmiszert mentünk, de eközben az egekbe emelkedő üzemanyagárak és energiaköltségek nehezítik az élelmiszerosztásokat. Ezért arra kérjük Önt és a vállalatát, hogy álljanak a céljaink mellé, segítsék az ünnepi időszakban pénzügyi adománnyal az Élelmiszerbank étel- és életmentő munkáját.
 

Adományozói programjaink: a segítségnyújtás öröme és CSR-kommunikációs lehetőségek

  • Fogadjon örökbe egy régiót! Ha a cégük szívén viseli egy konkrét térség, régió, megye vagy kerület rászorulóinak az ellátását, az adományukkal célzottan segíthetik az ott élők élelmiszerellátását. Egy adott régió örökbefogadásával egész évre szóló támogatást nyújthat a kiválasztott térség nélkülözőinek, az élelmiszermentési eredményeket pedig büszkén megoszthatja partnereivel, érintettjeivel is.

    A Magyar Élelmiszerbank Egyesület országosan juttat el élelmiszeradományokat a rászorulókhoz partnerszervezetein keresztül. A támogatás segítségével a helyi rászorulókat tudjuk közösen segíteni. Az Örökbefogadó támogatásával az adott térség élelmiszermentésének finanszírozásához járul hozzá, segíti azt. Az "Örökbefogadás program" keretében a cég, vállalat a kiválasztott megye vagy megyeszékhely támogatójává válik és jogosult a mentési adatokat használni kommunikációban (mentett élelmiszer mennyisége, támogatott rászorulók száma...).
  • Fordítsa egy jó ügyre az év végi ajándékokra szánt keretet! Ajándékozza meg partnereit, kollégáit a közös segítségnyújtás örömével! Bizonyára ők is egyet értenének vele, ha tárgyi ajándékok helyett a cége nélkülözők asztalára varázsolna ételt karácsonykor. Amennyiben így tesz, a támogatása elismeréseként az Élelmiszerbank online képeslapot állít össze a cége számára. Ezzel karácsonyi üdvözletet küldhet, és megoszthatja a címzettekkel jótékonyság hírét. Íme, egy lehetőség az e-képeslapra:


A lapon feltüntetjük, hogy a cége adományából pontosan hány nehéz sorsú ember, család támogatását tudtuk biztosítani, és ezt Ön büszkén oszthatja meg partnereivel, munkatársaival a különböző kommunikációs csatornákon. A cége online képeslapjának elkészítéséhez csak egy logóra lesz szükségünk. A kész laptervet mielőbb összeállítjuk, elfogadás után küldheti is a kívánt helyekre!

A kártya szövege: Idén karácsonykor szeretnénk Önnel megosztani a jótékonyság örömét! Karácsonyi ajándék helyett partnereinkkel, munkatársainkkal a nélkülözők asztalára szeretnénk ételt varázsolni az Élelmiszerbankkal közösen. Az általunk felajánlott adományból xxxx nehéz sorsú családot támogatunk. Reméljük, egyetért döntésünkkel és velünk örül, hogy adhatunk! Kívánunk áldott, meghitt, békés ünnepeket!
 

Keresse munkatársunkat!

Amennyiben szívesen adományozna év végén az Élelmiszerbank működésére, hogy minél több élelmiszert menthessünk, és minél több nélkülöző embert, családot támogathassunk, kérjük, keresse Horváth-Halmai Eszter kollégánkat: horvath-halmai.eszter@elelmiszerbank.hu, 06-30 626 8954!


Köszönjük támogatását!



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!