Hírek

Ételmentőinknek 300 db thermoláda kell a hőhullámok leküzdésére. Segítene?

2021.07.16

Az éhezés nem megy nyári szünetre

A nyári hónapokban is többtízezer nélkülöző embert segítenek naponta a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszercsomagjai. A hőség azonban komolyan megnehezíti az adományaink eljuttatását a rászorulókhoz. A nagy melegben a mentett élelmiszerek is gyorsabban veszítenek a minőségükből – meg kell előznünk, hogy a szállításkor vagy a kiosztás idején túlmelegedjenek.

Az Élelmiszerbanknak 300 professzionális ételszállító hűtődobozra van szüksége, hogy a hőhullámok idején is gördülékenyen folytathassuk étel és életmentő munkánkat. Kérem, segítse Ön is az erre a célra indított közösségi adománygyűjtésünket.


Mi lesz a mentett tejtermékek és húsáruk sorsa?

Az Élelmiszerbank naponta átlagosan 22 ezer (!) kilogramm lejáratközeli, de fogyasztásra még tökéletesen alkalmas élelmiszert ment meg gyártóktól és áruházak polcairól a rászorulók számára. Az így adományozott termékek között kiemelt fontosságúak a húsáruk és tejtermékek, amik a segítségünk nélkül sok nélkülöző gyerek és felnőtt étrendjéből hiányoznának. A nyári hőség sajnos éppen ezeknek a szállítását és szétosztását nehezíti meg a legjobban. 300 darab hőtartó ételszállító ládával az ország távolabbi sarkaiban is biztonságosan célba tudnánk juttatni a gyorsabban romló élelmiszereket.

Kérjük, segítse Ön is a kincset érő thermoládák beszerzését.

Egy professzionális ételszállító thermoládában körülbelül 20 kilónyi húst vagy 25 liternyi joghurtadományt lehet elszállítani. Ezek az eszközök ráadásul akárhányszor újrahasználhatók. Így adományozóként Ön egy teljes nyári szezon alatt akár 900 kilogrammnyi élelmiszeradomány célba érését biztosíthatja általuk.

A kincset érő ládák értéke egyenként 6 300 forint. Persze ennél kisebb adománnyal, akár már egy doboz fagylalt árának a felajánlásával is komoly segítséget nyújthat a célunkhoz: a nélkülöző emberek zavartalan nyári ellátásához.
 

Adományát pár kattintással elküldheti nekünk itt: https://bit.ly/3BbCxTq



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!