Hírek

Esküvők a fenntarthatóság és a jótékonyság jegyében

2022.09.01

Egyre népszerűbbek az Élelmiszerbank Jótékonyha által szervezett esküvők. Idén már 10 pár döntött az emberi léptékű, pazarlásmentes és jótékony célokat is szolgáló lakodalom lehetősége mellett. 


Jótékonyha: fenntartható vendéglátás, amivel a természet és a társadalom is jól jár

A JótéKonyha egy társadalmi célú vállalkozás, amit hazánk egyik legnagyobb hatású jótékonysági szervezete, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hozott létre. A kezdeményezéssel elsősorban vállalati rendezvényekhez szerettünk volna olyan catering szolgáltatást kínálni, ami professzionális, és a fenntarthatóságot és a jótékonyságot is szem előtt tartja. Csapatunk a pazarlásmentes vendéglátási eljárásokat alkalmaz, gyakorlatilag feleslegek nélkül dolgozik.

A jótékonysági motívum azt jelenti, hogy a Jótékonyha bevételeit az Élelmiszerbank alapküldetésére, vagyis az élelmiszermentésre és rászorulókhoz juttatására fordítjuk. Így aztán a JótéKonyha ügyfelei minden megrendelésükkel tehermentesítik a környezetet és nélkülöző embereken is segítenek.


Egy baráti pár lagzijából indult, teljeskörű esküvőszolgáltatás lett

Ahogy az a minőségi szolgáltatások esetében lenni szokott, a JótéKonyha híre elsősorban szájról szájra terjedt az elmúlt években. Az elégedett ügyfelek egymásnak ajánlották a csomagjainkat, egy-egy rendezvény után két-három új megkeresést is kaptunk. Három évvel ezelőtt egy önkéntesünk kérésre kötélnek álltunk és egy esküvőt is elvállatunk. Tulajdonképpen ez volt az első magánrendezvényünk, inkább csak egyszeri alkalomként, az önkéntesünk iránti hálából vágtunk bele, nem terveztünk többet. De persze másként lett, mert a jóhír ezúttal is gyorsan terjedt.

Az idei szezonban már 10 esküvőn volt jelenésünk, volt olyan nap, amikor egyszerre két 150 fős lakodalomban működtünk közre. Sokszor már túl is nyúlunk a szimpla catering-szolgáltatáson, a párok dekoráció és a hangtechnika terén is számíthatnak ránk, sőt, saját rendezvényhelyszínekkel is rendelkezünk, így tulajdonképpen teljes esküvőszolgáltató csapattá fejlődtünk.


2 saját rendezvénytér és többtucat partner helyszínei

 „Az esküvők számunkra is mindig különleges események, hiszen ilyenkor nem cégekkel állunk kapcsolatban, nem beszerzési és pénzügyi osztályokkal egyeztetünk, hanem a miénkhez hasonló értékrendű párokkal, akik azért kerestek meg minket, mert fontos számukra a pazarlásmentesség, a környezetvédelem, és hogy az esküvőjükre szánt összeggel egy jó ügyet is támogathatnak” – mondta Tánczos Orsolya, a JótéKonyha koordinátora. – „Ráadásul ezek az események a szemléletformálásra is jó lehetőséget nyújtanak. Sokan meglepődnek például, amikor azt olvassák az esküvői meghívóban, hogy a lagzira egy segélyszervezet raktárának a kertjében kerül sor, aztán a helyszínen hamar rájönnek, hogy egy kifejezetten barátságos környezetbe csöppentek. Állig begombolt pincérek helyett nálunk barátságos önkéntesek fogadják a vendégeket, a kertünkben felállított rendezvénysátorban egyszerű nyitottság és odafigyelés tapasztalható, amit az Élelmiszerbank a hétköznapokban a segélyező munkája során is képvisel.”

Az esküvői szolgáltatásaink persze nemcsak az Élelmiszerbank raktáránál kialakított JótéKonyha-kertben érhetőek el. A csapatunk már egy art-deco stílusú, impozáns rendezvényhelyszínt is üzemeltet Pest egyik legszebb részén, Ómátyásföldön, az ősfás Erzsébet ligetben. Ezen kívül több esküvőszervezővel is együttműködésben állunk, negyvenöt olyan helyszínt tudunk ajánlani a minket megkereső pároknak, ahol a JótéKonyhától is megrendelhetik az étkeztetést. Dolgoztunk idén a Nagykovácsi Cserkészparkban, a Pálvölgyi Barlangnál, Római Parti rendezvényteremben, egy nagy mezőn a balaton-felvidéki Csórompusztán és az óbudai Harisnyagyárban is.


Takarékos és finom

Bárhol is szerepel a JótéKonyha csapata, garantált a pazarlásmentes vendéglátás. A professzionális szakács csapatunk és a korszerűen felszerelt főzőkonyhánk maradékmentes technológiákat alkalmaz, és persze a felszolgálás során is odafigyelünk a részletekre: a tányérmaradékok minimalizálása érdekében minden ételhez kisebb tányérokat biztosítunk – ha ízlik az étel, úgyis kétszer vesz a vendég. Emellett minden megmaradó ételt elcsomagolunk és a vendégeknek kínáljuk – ha ők nem viszik el az összes csomagot, akkor rászorulókat segítő intézményekhez szállítjuk azokat.

Persze a kínálatot is úgy alakítjuk, hogy a vendégek szívesen fogyasszanak, ne maradjon semmi az asztalon. Az ünnepi alkalmakkor szokásos levesek, frissensültek, saláták és desszertek szervírozása mellett az elmúlt hetekben olyan különleges igények sem okoztak gondot, mint a sültpaprikás paradicsomos chutney-ban érlelt sültcsirke vagy a pohárdesszertként felszolgált Rákóczi túrós. A szabadban tartott lakodalmakhoz egyre többen választják a helyben készült friss ételeket – akár üstben főzve, akár grillezett formában.


Néhány visszajelzés az idei nyár esküvőiről:

„Minden tökéletes volt, teljesen otthonosan éreztük magunkat. A felszolgáló személyzetért is hála, mindenki kedves, segítőkész volt. A dekoráció tökéletesen elég volt, ízléses, hangulatos. Annyira csodás este volt, hogy szívesen átélném még egyszer :) Köszönjük a hozzáállásotokat az egészhez, hogy mindenre gondoltatok, nem volt megoldhatatlan kérés!!! Örökre hálásak leszünk Nektek és visszük a jó híreteket tovább!”

„A kapcsolattartást emelnénk ki elsőre, nagyon szuper volt! Örültünk, hogy élőben is találkoztunk és aztán később is minden e-mailre gyorsan válaszoltatok és nagyon precízen. Egy kérdés sem maradt megválaszolatlan. Mindig nagyon konstruktívan és kedvesen, segítőkészen reagáltatok mindenre. Rugalmasságotok és segítőkészségetek szintén nagy öröm volt számunkra. Utolsó héten kértünk tőletek etetőszékeket, gyerek terítéket, vázákat, terítő szállítást, és mindent kedvesen és azonnal megoldottatok. Nagyon örültünk annak is, hogy teljesen érthetőek voltak az anyagi keretek is, nem volt semmi "apró betűs rész". Amit tél végén megbeszéltünk, pontosan azt kértétek tőlünk nyáron.”

„A szervezési folyamat teljesen zökkenőmentes volt, iszonyú kedves az egész csapat, minden nagyon finom volt szerintünk és a vendégek szerint is... És nekünk is fontos volt a jó cél, a környezetbarát, ételmentő hozzáállás. Szóval ennél elégedettebbek nem is nagyon lehettünk volna.”


Éljen Ön is a lehetőséggel!

A 2023-as szezonra még van néhány szabad napunk. Ha esküvőre, céges rendezvényhez vagy jótékonysági csapatépítő főzéshez keres megbízható partnert, gondoljon a Jótékonyha csapatára. Esküvői kínálatunkat itt találja >>>



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!