Hírek

Céges önkénteslehetőségek és támogatási formák 2023-ban

2023.02.23

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület hazánk egyik legnagyobb hatású jótékonysági szervezete, évente több mint 8 millió kiló élelmiszert mentünk meg, amivel közel 250 ezer rászorulónak tudunk segíteni. Munkánkat klasszikus civil szervezetként, nonprofit alapon, túlnyomórészt önkéntesmunkára támaszkodva, jószándékú vállalatok és magánszemélyek adományainak segítségével végezzük. A program működtetéséhez nemcsak élelmiszergyártó és -kereskedő vállalatok tudnak hozzájárulni. Számos olyan támogatási programot alakítottunk ki, ami más iparágak szereplői számára is izgalmasak lehetnek.

Az Élelmiszerbank CSR-programjai a szolidaritás, a környezeti fenntarthatóság, az önkéntesség, a pazarlásmentesség és a munkatársi szemléletformálás témája köré épülnek. Az alábbiakban élelmiszermentési munkánk változatos támogatási lehetőségeit szeretnénk bemutatni, amelyek a jótékonyságon túl a munkáltatói márka erősítését, a csapatépítést, a külső-belső kommunikációs törekvések és az ESG-célkitűzések elérését is segíthetik.

„Örökbefogadás” programunk a rászorulók segítésének legközvetlenebb formája!

Az Élelmiszerbank az ország egész területén működik, mégis vannak térségek, ahová kevesebb élelmiszert tudunk eljuttatni a nélkülözőknek. Folyamatosan keressük azokat a vállalatokat, akik felkarolnának egy-egy ilyen régiót, hogy a támogatásukkal ott is fokozhassuk az élelmiszermentést.

Az Electrolux Magyarország például a telephelyei körül, vagyis Jászberényben, Nyíregyházán és a XIII. kerületben segíti a rászorulókat, míg a Cargill Magyarország Jász-Nagykun-Szolnok és Somogy megye élelmiszermentését fogadta örökbe, a Bonduelle Central Europe Kft. pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét és Békéscsabát választotta. Közös bennük, hogy a támogatásuk eredményeit mindannyian büszkén teszik közzé a helyi közösségekkel folytatott kommunikációban.

És az Önök cége melyik megyét, várost vagy kerületet részesítené szívesen célzott támogatásban? A részleteket itt ismerheti meg >>>

 

Csapatépítő önkéntesnapok 15-től 300 főig – jó ügyért, jó hangulatban!

Az Élelmiszerbank JótéKonyha csapata kiváló konyhaművészekből áll, akik a pazarlásmentes vendéglátás élharcosai. Az ő segítségükkel szervezünk csapatépítő önkéntesnapokat vállalati csoportoknak. A közös főzés és a finom ízek mindenkit közelebb hoznak a céges közösségben – az élmény még tovább fokozódik, ha segítségnyújtás is fűszerezi a programot.

A JótéKonyha eseményein tavaly 10 100 adag melegétel és kókuszgolyó készült nélkülözők számára, majd a téli hónapokban 7 500 linzert is kisütöttünk. Mindezt körülbelül 2 000 vállalati önkéntes részvételével, akik játékainkon a konyhai tudásukat is összemérhették egymással és az élelmiszermentés alapjait is megismerték.

Jótékonysági főzéseinket (és sütéseinket) idén további programelemekkel színesítjük. Részletek >>>

 

Foodbango – ahol a jó csapat kincset ér!


A FoodbanGo egy vérbeli kincskeresős játék, tele izgalmas feladványokkal a fenntarthatóság és a pazarlásmentesség témája körül. A cél a győzelem, az igazi főnyeremény pedig a szemléletformálás és a csapatépítés! Parádés megoldás, ha nincs egy napjuk az önkéntességre, és csak 2-3 órás kísérőprogramot keresnek egy elvonuláshoz vagy a céges családi naphoz.

Az Élelmiszerbank és az Urbango által közösen fejlesztett játéka a szabadulószobák világát idézi meg, de különlegessége, hogy nem helyhez kötött, bármilyen irodában vagy rendezvényhelyszínen lebonyolítható. Ráadásul a játékhoz készült applikációnak köszönhetően egyszerre akár 200 munkatárs is részt vehet benne.

A FoodbanGo a csapattagokat arra ösztökéli, hogy közösen gondolkodjanak, és közben „észrevétlenül” magukba szívják az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez kapcsolódó hasznos tudnivalókat is. Játsszon velünk Ön és a munkatársai is! >>>

 

Ha bármelyik programunk felkeltette érdeklődését, vagy egyéb módon szeretne hozzájárulni étel- és életmentő munkánkhoz, keresse munkatársunkat!

 

Horváth-Halmai Eszter

horvath-halmai.eszter@elelmiszerbank.hu

+36 30 626 8954



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!