Hírek

13.000 nélkülöző gyermek kapott ajándékcsomagot az ünnepek alatt az Élelmiszerbank programjában a Bonduelle támogatásával

2020.01.17

13.000 nélkülöző gyermek kapott ajándékcsomagot az ünnepek alatt az Élelmiszerbank programjában

a Bonduelle támogatásával 

Budapest, 2020.01.17.

Az év vége, az ünnepek mindenki számára kiemelt időszak. A gyermekek különösen várják az ünnepeket. Sok olyan gyermek él az országban, aki számára nem hozott volna ajándékot a karácsony, ha nem fognánk össze, nem segítenénk nekik. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2019-ben is különleges pályázattal készült az ünnepi időszakra. Közel 13.000 rászoruló gyermek kapott javarészt édességeket tartalmazó adománycsomagot a program keretében, melyet a Bonduelle Central Europe Kft. támogatott.

Az Élelmiszerbank Egyesület az élelmiszeradományok célba juttatásakor kiemelt figyelmet fordít a gyermekekre. Az Ünnepi Pályázat célja az volt, hogy a nélkülöző gyermekek számára felejthetetlenné tegye a karácsonyt. Az Egyesület már második éve működteti azt a pályázati folyamatot, amelyben kiemelt időszakokban – gyermeknap, nyári táborok, karácsony – különleges finomságokat juttat el nélkülöző gyermekekhez, akiknek sokszor ezek az alkalmak, az ajándék hiánya miatt, nem jelentenének ünnepet. 

2019 decemberében a Bonduelle Central Europe Kft. támogatásával az Élelmiszerbank programjában 12.821 rászoruló gyermek juthatott hozzá főként édességekből összeállított adománycsomaghoz, melyek így ajándékként kerülhettek a fa alá. A csomagok összértéke megközelítette a 33 millió Ft-ot. A csomagok még ünnepek előtt eljutottak a gyermekekhez. 

„A gyermekek és nélkülözők támogatása a Bonduelle kiemelt missziója. Az egyoldalú táplálkozás miatt sokan nem jutnak hozzá a megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerekhez, s ennek köszönhetően többen szenvednek különböző hiánybetegségekben. Karácsony alkalmából a finom édességek mellé egészséges, rostban és vitaminokban gazdag zöldségeket is belecsempésztünk az adománycsomagokba, hogy szebbé varázsoljuk az ünnepeket.” – mondta el Szirbek András, a Bonduelle marketing igazgatója

Az Élelmiszerbank Egyesület és Bonduelle Central Europe Kft. több éves együttműködés keretében segíti a nélkülözőket. A Bonduelle 2019-ben 200 tonna zöldségkonzervet juttatott el a nélkülözőknek az Élelmiszerbank segítségével.

 



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!