Hírek

FUSIONS Közép-Kelet Európai Regionális Workshop

2015.05.12

Június 3-án rendezi meg a FUSIONS regionális workshopját Budapesten, az Experidance Házban. A FUSIONS projekt célja az élelmiszerveszteségek és –pazarlás csökkentése a teljes élelmiszerláncon belül Európában. Az eseményen bemutatásra kerülnek a projekt céljai és eddigi eredményei.

A konferencián előadások hangzanak el a témával kapcsolatos kutatás/mérés, jogszabályi környezet és szociális innovációk területéről. Az egyes blokkokban az előadásokat követően konzultációs szekciókat is tartunk, melyeken számítunk a jelenlevők aktív részvételére.

A rendezvényt a Hohenheimi Egyetem Bioökonómiai Kutatási Központja, a FUSIONS közép-kelet európai regionális koordinátora szervezi, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével.

Az esemény minden, a témában érintett és érdeklődő szakember számára nyitott és ingyenes (a részvétel regisztrációhoz kötött, a helyek száma korlátozott). A rendezvényen angol-magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk.

A rendezvényre az alábbi linken lehet regisztrálni:

https://bioeconomy.uni-hohenheim.de/112601?&L=1

További információk a FUSIONS projektről: www.eu-fusions.org  

A rendezvény részletes programja:

09:00 – 09:30

Regisztráció

09:30 – 10:00

A projekt koordinátor köszöntője és a projekt általános bemutatása :  Toine Timmermans - Wageningen University (NL)

10:00 - 11:45

1. Blokk: Élelmiszerhulladékok mennyisége

10:00 – 10:15

Bevezető előadás: Klaus-Rainer Bräutigam - Karlsruhe Institute of Technology (D)

10:15 – 11:00

A FUSIONS tevékenysége az élelmiszerhulladékok összmennyiségének mérése területén : Silvia Scherfhaufer - Universität für Bodenkultur Wien (Austria)

11:00 – 11:45

Konzultáció, visszajelzések gyűjtése

11:45 – 12:30

Ebéd

12:30 – 14:30

2. Blokk: Szabályozási környezet

12:45 – 13:00

Bevezető előadás: Madarász István (Földművelésügyi Minisztérium)

13:05 – 13:45

A FUSIONS tevékenysége az élelmiszerpazarlással kapcsolatos szabályozások felmérése és optimalizációja területén: Silvia Gaiani - University of Bologna (Italy)

13:45 – 14:30

Konzultáció, visszajelzések gyűjtése

14:30 – 14:45

Kávészünet

14:45 – 16:15

3. Blokk: Szociális innovációk

14:45 – 15:00

Bevezető előadás: Krubl Yvette (METRO Kereskedelmi Kft.)

15:00 – 15:45

A FUSIONS tevékenysége az élelmiszerpazarlással kapcsolatos szociális innovációk területén: Tim Luckett -  WRAP - Waste & Resources Action Programme (UK)

15:45 – 16:15

Konzultáció, visszajelzések gyűjtése

16:15 – 16:30

Összefoglalás, zárás



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére