Hírek
FUSIONS Közép-Kelet Európai Regionális Workshop
2015.05.12Június 3-án rendezi meg a FUSIONS regionális workshopját Budapesten, az Experidance Házban. A FUSIONS projekt célja az élelmiszerveszteségek és –pazarlás csökkentése a teljes élelmiszerláncon belül Európában. Az eseményen bemutatásra kerülnek a projekt céljai és eddigi eredményei.
A konferencián előadások hangzanak el a témával kapcsolatos kutatás/mérés, jogszabályi környezet és szociális innovációk területéről. Az egyes blokkokban az előadásokat követően konzultációs szekciókat is tartunk, melyeken számítunk a jelenlevők aktív részvételére.
A rendezvényt a Hohenheimi Egyetem Bioökonómiai Kutatási Központja, a FUSIONS közép-kelet európai regionális koordinátora szervezi, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével.
Az esemény minden, a témában érintett és érdeklődő szakember számára nyitott és ingyenes (a részvétel regisztrációhoz kötött, a helyek száma korlátozott). A rendezvényen angol-magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk.
A rendezvényre az alábbi linken lehet regisztrálni:
https://bioeconomy.uni-hohenheim.de/112601?&L=1
További információk a FUSIONS projektről: www.eu-fusions.org
A rendezvény részletes programja:
09:00 – 09:30 | Regisztráció |
09:30 – 10:00 | A projekt koordinátor köszöntője és a projekt általános bemutatása : Toine Timmermans - Wageningen University (NL) |
10:00 - 11:45 | 1. Blokk: Élelmiszerhulladékok mennyisége |
10:00 – 10:15 | Bevezető előadás: Klaus-Rainer Bräutigam - Karlsruhe Institute of Technology (D) |
10:15 – 11:00 | A FUSIONS tevékenysége az élelmiszerhulladékok összmennyiségének mérése területén : Silvia Scherfhaufer - Universität für Bodenkultur Wien (Austria) |
11:00 – 11:45 | Konzultáció, visszajelzések gyűjtése |
11:45 – 12:30 | Ebéd |
12:30 – 14:30 | 2. Blokk: Szabályozási környezet |
12:45 – 13:00 | Bevezető előadás: Madarász István (Földművelésügyi Minisztérium) |
13:05 – 13:45 | A FUSIONS tevékenysége az élelmiszerpazarlással kapcsolatos szabályozások felmérése és optimalizációja területén: Silvia Gaiani - University of Bologna (Italy) |
13:45 – 14:30 | Konzultáció, visszajelzések gyűjtése |
14:30 – 14:45 | Kávészünet |
14:45 – 16:15 | 3. Blokk: Szociális innovációk |
14:45 – 15:00 | Bevezető előadás: Krubl Yvette (METRO Kereskedelmi Kft.) |
15:00 – 15:45 | A FUSIONS tevékenysége az élelmiszerpazarlással kapcsolatos szociális innovációk területén: Tim Luckett - WRAP - Waste & Resources Action Programme (UK) |
15:45 – 16:15 | Konzultáció, visszajelzések gyűjtése |
16:15 – 16:30 | Összefoglalás, zárás |