Hírek

FoodbanGo – kincskereső játék az élelmiszerpazarlás témájában

2022.03.25

Itt az Élelmiszerbank és az Urbango kincskereső játéka céges rendezvényekre – fókuszban a csapatépítő élmények és a fenntarthatóság

 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legkomolyabb globális kihívása. Az üvegházhatású gázok 10%-a a megtermelt, de el nem fogyasztott élelmiszerekhez köthető. A helyzet hazánkban is megoldásért kiált, hiszen egy átlagos háztartásban évente fejenként 65 kiló élelmiszerhulladék keletkezik. Szerencsére a változáshoz vezető legfontosabb lépéseket már egy kalandos csapatépítő játékból is megismerhetjük, itt a FoodbanGo.

A FoodbanGo egy kincskereső játék, ami a szabadulószobák világából ismert élménydús feladványok, pörgős játékok segítségével mutatja be a pazarlásmentes háztartás alapelveit, trükkjeit, tippjeit. A pálya a játékosok kreatív együttműködésére épít, a logikai feladványok közül nem hiányozhatnak a térképek, a lakatok, a számzárak és egyéb változatos fejtörők. A játék azonban nem öncélú, a részvevők észrevétlenül magukba szívják a háztartási élelmiszerpazarlás csökkentéséhez kapcsolódó tudásanyagot.

A FoodbanGo a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és az UrbanGo csapatának közös fejlesztésű játéka. Előbbi az élelmiszermentést és a pazarlásmentesség témáját tűzte a zászlójára 17 évvel ezelőtt, az UrbanGo-nak pedig a szabadtéri kincskereső pályák építésében van évtizedes tapasztalata, több mint 10 pályát működtetnek szerte az országban.

A célunk egy olyan kincskereső játék összeállítása volt, ami céges csapatépítő programként is igénybe vehető. A programot úgy alakítottuk ki, hogy egyszerre akár 100 vagy 200 játékos is élvezhesse, párhuzamosan kisebb csapatokba rendezve. A pálya ráadásul mobil, ott állítjuk fel, ahol a megrendelők szeretnék.                                          

 

A játék menete

A résztvevők 4-8 fős csapatokat alkotva küzdenek meg a feladatokkal, a pálya teljesítése 2-3 órát igényel. A csapatok a játék elején a kapnak egy csomagot, amely a kincskereső felszereléseket tartalmazza. Ebben sok minden megtalálható egy térkép, egy információs kiadvány az élelmiszerpazarlásról, és olyan tárgyak is, amelyek eleinte akár feleslegesnek is tűnhetnek, de a játék során még szükség lehet rájuk.

A feladványok logikai jellegűek, hasonlítanak egy szabadulószoba feladatainak szintjéhez, de a megoldásuk közben fontos információkat és hasznos tippeket, trükköket is átadunk a résztvevőknek a fenntarthatóság és a pazarlásmentesség témakörében. A kincskereséshez a csapatok tájékozódási tudására is szükség lesz, mivel a feladatok megoldásához a térkép és néhány információ segítségével az esemény területén meg kell találni bizonyos pontokat, ahol előzőleg különböző fejtörőket, játékeszközöket helyezünk el.

Ha a csapat valahol esetleg elakad, a játékosok egy mobiltelefonos applikáción keresztül tudnak segítséget kérni, illetve a helyszínen animátorok is segítik a csapatokat a gördülékeny játékban.

A kincsesládát csak akkor tudják kinyitni a csapatok, ha már az összes feladatot helyesen megfejtették. A sikeres kincskeresők ajándékot kapnak, akik pedig a leggyorsabban és legkevesebb segítséggel teljesítik a kihívást, külön díjakban is részesülnek.

Kinek ajánljuk?

A FoodbanGo-t vállalati események szervezői fogják igazán kedvelni. Egyszerre több, 4-8 fős csapat is játszhatja párhuzamosan, így akár 50 fős vagy annál nagyobb létszámú céges rendezvények programjaként is remek választás.

A játékot tetszőleges helyszínen meg tudjuk valósítani, akár kültéren, vagy a cég saját irodai környezetében is. A FoodbanGo lehet egy önálló félnapos csapatépítő program, de lehet egy eleme nagyobb rendezvényeknek, fesztiváloknak, családi napoknak is.

A játékhoz az Élelmiszerbank JótéKonyha cateringet is tud biztosítani a résztvevők számára.

 

További információk és ajánlatkérés:

Cseh Balázs

cseh.balazs@elelmiszerbank.hu

06-20-468-9593



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!