KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Mozdulj az Élelmiszerbankért!
Főoldal / Hírek / Híreink / Esélyt az Ételnek Nap 2015. Június 4.-én

Híreink

Esélyt az Ételnek Nap 2015. Június 4.-én

2015.06.03

ESÉLYT AZ ÉTELNEK NAP

2015. június 4.

Az Esélyt az Ételnek Nap a Feedback nevű angol szervezet eseménysorozatának - a Feeding the 5000-nek -  részeként kerül megrendezésre Budapesten 2015 júniusában. Az esemény korábban már megrendezésre került többek között Londonban, Párizsban, Amszterdamban, Brüsszelben, illetve Budapest után további világvárosok következnek majd a sorban. 

Az esemény fő üzenete: az élelmiszerpazarlás egyre kiemeltebb ügy az egész világon. Az akció az élelmiszerlánc szereplői illetve az érintett államigazgatási szervezetek közötti globális összefogást sürget, illetve felhívja a figyelmet, hogy mi egyének is sokat tehetünk azért, hogy az élelmiszerfeleslegek mennyisége csökkenjen. A megtermelt élelmiszert fogyasszuk el mi emberek, ne kerülhessen a kukába. Az eseménysorozat egy katalizátor, mely tettre sürget.

A FUSIONS nemzetközi projekt keretei között megvalósuló esemény szervezésében több olyan partnerszervezetet is részt vesz, akiknek szintén céljuk a pazarlás elleni küzdelem, a környezetszennyezés csökkentése, az emberek tudatos életmódra nevelése és más kapcsolódó területek. Célunk, hogy hangot adjunk az ügynek, elindítsuk ezzel gondolkodást, jó helyi kezdeményezéseket, akár civil, akár politikai szinten.
További híreink »
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Rólunk mondták
Kardos István
Magyar Vöröskereszt - Főigazgató
Az Élelmiszerbank létrehozása Magyarországon is nagyszerű gondolat volt. Létrehozói tanúságot tettek – és tesznek a mai napig is – szociális érzékenységükről, segítőkészségükről.