Hírek

Esélyt az Ételnek

2012.09.06

Sikeresen lezárult az Élelmiszerbank kampánya, melynek célja a lakossági élelmiszerhulladékokkal kapcsolatos szemléletformálás volt.

A kampány során a média csatornáin keresztül próbáltuk minél több helyre eljuttatni üzenetünket és a mindennapi életben is hasznosítható gyakorlati tanácsainkat arra vonatkozólag, hogy mit tehetünk otthon a saját háztartásunkban az ügy érdekében. A kampány során egy főzőiskola roadshow is megvalósult, ahol élő példákon keresztül is megmutattuk, hogy mit kezdhetünk a maradék élelmiszerekkel. Iskolai programunk során pedig a gyerekek nyelvén mondtuk el, hogy miért fontos, hogy az élelmiszerre mint értékre tekintsünk.

Úgy gondoljuk, hogy valami megmozdult, de természetesen még sokat kell tennünk azért, hogy a probléma megoldódjon. Szerencsére egyre több szó esik a témáról a médiában, így egyre többen tudnak arról, hogy az élelmiszerhulladék milyen döbbenetes méreteket ölt a világban és itthon is, így remélhetőleg arra is van esély, hogy konkrét lépéseket is tegyünk és a pazarlás mértéke valamelyest csökkenjen. Az Élelmiszerbank „Esélyt az Ételnek” című kampánya is ezt kívánta elősegíteni.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programja (KEOP) keretein belül valósult meg. A kampány honlapja (www.eselytazetelnek.hu ), rajta rengeteg hasznos információval és néhány hasznos alkalmazással tovább él és az egyéb programok folytatását is tervezzük a jövőben.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!