Hírek

Együnk Egymásért: eredményes összefogás az élelmiszermentésért

2022.02.02

Együnk Egymásért: vendéglátóhelyek összefogása az élelmiszermentésért

Az Élelmiszerbank 2021-ben már 10. alkalommal rendezte meg hazánk legnagyobb hagyományokkal rendelkező gasztronómiai adománygyűjtő akcióját, az Együnk Egymásért programot. Immár hagyományosnak mondható, hogy szeptember és december között országszerte számos étterem, cukrászda és kávézó segíti egy-egy főétele, süteménye vagy menüje bevételeiből az Élelmiszerbank étel- és életmentő munkáját. A tavalyi jótékonysági összefogás során 37.500 élelmiszercsomag összeállításához és célba juttatásához elegendő adomány gyűlt össze.

2021 őszén 17 vendéglátóhely csatlakozott az Élelmiszerbank Együnk Egymásért felhívásához, és tette lehetővé, hogy a vendégei változatos ételkülönlegességek rendelésével és fogyasztásával segíthessék az Egyesületünk munkáját. A segítő ételek között fellelhetők voltak különböző ebéd-menük, hamburger-különlegességek, de volt olyan étterem is, amelyik minden eladott bárány ossobucho árának 50%-át a jó ügyre ajánlotta fel. Persze az édességek kedvelői is számos alternatíva közül választhattak, almás-sörös créme brülée, csokoládétrüffelek és flódni fogyasztásával is komoly segítséget lehetett nyújtani a jótékonysági akcióhoz. Az összefogás sikeréhez a Budapest Party Service Kft. összes VakVarjú étterme, illetve a Stílusos Vidéki Éttermiség hálózatának több prominens tagja is hozzájárult, a Trattoria Pommo D'oro pedig immár ötödször csatlakozott.

November-decemberben munkatársi közösségek is beszálltak az Együnk Egymásért programba, ők házon belüli jótékonysági sütivásárok és salátázások szervezésével segítettek. Jelentős bevételeket köszönhetünk az Auchan Magyarország, a Bonafarm Zrt., a DPD Hungary Kft., az EPAM Hungary, a Groupama Biztosító, a ProDSP Technologies, a Robert Bosch Kft., az SAP Hungary dolgozóinak.

A 2021-es Együnk Egymásért program végül 3,5 millió forintnyi bevételt hozott, amit az Élelmiszerbank teljes mértékben az élelmiszermentő programjának finanszírozására fordíthatott. Egyesületünk az élelmiszerfeleslegeket minden esetben ingyenesen veszi át a kereskedelmi láncoktól és gyártóktól, valamint térítésmentesen adja tovább azokat - így költségek csupán a szállítás és a tárolás kapcsán merülnek fel. Hatékony működésünk lehetővé tette, hogy a 3,5 millió forintból összesen 105 millió forint értékű élelmiszert tudjunk összegyűjteni, szállítani, raktározni és nélkülözőkhöz juttatni – vagyis megharmincszoroztuk a felajánlott pénzadományok értékét. Összesen 37.500 rászoruló ember részesült az így összeállított csomagokból az ünnepi időszakban és a leghidegebb januári napokon.

Ezúton fejezzük ki hálánkat az Együnk Egymásért programban részt vevő 8 vállalati partnernek és 17 vendéglátóipari egységnek. Nagy öröm volt újra megtapasztalni a szolidaritást és a segítő szándékot. Köszönjük, hogy az őket is érintő COVID-járvány kedvezőtlen hatásai ellenére maguk elé helyezték a rászorulók még nehezebb helyzetét és hozzájárultak, hogy az Élelmiszerbank még több élelmiszert menthessen, és még több nélkülöző embernek segíthessen. Köszönjük minden támogatónknak a rászorulók nevében is és gratulálunk az elért eredményekhez!

Alig várjuk a folytatást. Örömmel fogadjuk újabb vendéglátóhelyek és munkatársi közösségek jelentkezését a 2022-es Együnk Egymásért programhoz. Érdeklődni Horváth-Halmai Eszternél lehet: horvath-halmai.eszter@elelmiszerbank.hu



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!