Hírek

KÖZEL 41. 000 ÉLELMISZERCSOMAG KERÜLHETETT SZÉTOSZTÁSRA AZ EGYÜNK EGYMÁSÉRT PROGRAMUNK KERETÉBEN

2021.01.20

A Magyar Élelmiszerbank immár kilencedik éve megrendezett akciójához országosan 36 résztvevő csatlakozott (ITT), akik szeptember - december hónapokban a rászorulók élelmezése céljából gyűjtöttek.

A kampány megvalósítása a tavalyi, járvánnyal terhelt évben még fontosabbá vált, hiszen a rászorulók még nehezebb helyzetbe kerültek, sokuknak az Élelmiszerbanktól kapott mentett élelmiszer jelentette az egyetlen napi élelemforrást. Emiatt a kampány adományaival menthető élelmiszereknek és azok célba juttatásának óriási jelentősége volt. A kampány során bebizonyosodott az, hogy az összefogás és a tenni akarás ereje segít a nélkülözés és élelmiszerpazarlás elleni küzdelemben. Az Együnk Egymásért programhoz csatlakozóknak köszönhetően mintegy 3,8 millió forint gyűlt össze, amit az Élelmiszerbank a téli hónapokban a rászorulók élelmezésére fordít. Különösen szép eredmény ez annak tudatában, hogy a vendéglátó szektor helyzete is nagyon nehézzé vált 2020-ban mégis ennek ellenére szolidaritást vállaltak és segítettek a nélkülözőkön. 

Mivel az Élelmiszerbank az élelmiszerfeleslegeket ingyen veszi át és adja tovább, 1000 Ft-ból 20-30 000 értékű élelmiszert tud eljuttatni a nélkülözőkhöz. Az Együnk Egymásért akció bevétele tehát 114 000 000 Ft értékű adomány, mely közel 41 000 élelmiszercsomag szétosztását tette, teszi lehetővé a legnehezebb, téli időszakban. 
 
Köszönjük minden résztvevőnek a nélkülözők nevében is és gratulálunk az elért eredményekhez!


ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!