Hírek

Egyre népszerűbbek az Élelmiszerbank pazarlásmentes catering szolgáltatásai

2022.02.22

2021-ben összesen 52 eseményen vették igénybe partnereink az Élelmiszerbank „Jótékonyha” professzionális catering szolgáltatásait. Közben tovább nőtt az érdeklődés a Cseriti Pite és az Együnk Egymásrét keksz nevű jótékonysági termékeink iránt is. A megrendelésekből származó rekordbevételek az Élelmiszerbank további élelmiszermentő munkáját segítették.

A JótéKonyha az Élelmiszerbank társadalmi célú vállalkozása, vállalati rendezvényekhez nyújt professzionális catering szolgáltatást. Kínálatunkat két különleges összetevő teszi igazán különlegessé: a fenntarthatóság és a jótékonyság. Előbbi a szakácsaink és önkénteseink a pazarlásmentes eljárásaira utal: figyelünk rá, hogy a főzés során minél kevesebb élelmiszerhulladék keletkezzen, és a rendezvények után megmaradó feleslegeket rászorulóknak juttatjuk el. A jótékonyság alatt pedig azt értjük, hogy a JótéKonyha megrendelői közvetlenül is segítik a nélkülözőket, a nyereségeket ugyanis az Élelmiszerbank alaptevékenységére, vagyis az élelmiszermentésre fordítjuk.

A JótéKonyha gasztronómiai kínálatát elsősorban vállalati eseményekre, konferenciákra, kültéri és beltéri céges programokra alakítottuk ki, de az évek során egyre nagyobb szerepet kaptak az önkéntes jótékonysági főzések is, amikor egy-egy cég munkatársai gyűlnek össze és főznek többszáz rászoruló számára a szakácsaink iránymutatása mellett. Ezek a programok a céges önkéntescsoportok számára egyfajta csapatépítésként is felfoghatók, a közös segítségnyújtás és a pazarlásmentes fogások elsajátítása már önmagában összekovácsoló erővel bír.

Cseriti Pite: új jótékonysági terméket fejlesztettünk a COVID idején

Sajnos az elhúzódó COVID-válság mind a vállalati események, mind a jótékonysági főzések szervezését bizonytalanná tette. A vendéglátóipar 2021-et nem éppen a legsikeresebb évek között tartja majd számon, a rendezvényvilág közel fél évig megbénult. A JótéKonyha csapata azonban ezekben a hónapokban sem tétlenkedett. „Gyakorlásként” kifejlesztettük saját kézműves pitetortánkat, a Cseriti Pitét többféle sós és édes ízben. A tízszeletes Cseriti Piték ára egy támogatási összeget is tartalmaz, amiből az Élelmiszerbank 10 nélkülöző családhoz tud egyenként 5 kg-os élelmiszercsomagokat eljuttatni! A Cserit Piték mára folyamatosan megvásárolhatók négy kávézóban, de több rendezvényen is nagy sikert arattak, sőt, akár otthonról is rendelhetők házhozszállítással.

Vállalati rendezvények, esküvők, csapatépítő főzések – majdnem minden másnap

Júliustól végre elindult a rendezvényszezon is, amit jótékonysági esküvőkkel ünnepeltünk. Összesen 7 pár döntött úgy, hogy élete legfontosabb napján a JótéKonyhára bízza a rokonság megvendégelését, amivel a fenntarthatóság és a rászorulók ügye mellett is kiáll. Többen közülük a boldogító igent is az Élelmiszerbank raktára mellett kialakított rendezvényhelyszínen mondták ki, a JótéKonyha kertben.

Az őszi hónapok már a COVID előtti évek telítettségét idézték. Két hónap alatt 26 rendezvényre került sor: volt közte VIP állófogadás egy nemzetközi jégkorong tornán, svédasztalos vacsora a Civil Díj átadó gáláján és szerencsére ismét szervezhettünk néhány csapatépítő jótékonysági főzést céges önkénteseknek. Utóbbiakon összesen 4500 adag melegételt főztünk és osztottunk ki a rászorulóknak, melléjük ugyanennyi adag kókuszgolyó is készült. A segítő önkéntesek a zöldségek pucolásától egészen a melegétel kiporciózásáig, csomagolásáig lelkesen részt vettek a munkában. Volt olyan főzés, amely során 85 kiló bacon mellett 270 kiló sertéscombból készült babgulyás azoknak, akiknek ritkán jut húskészítmény az asztalukra.

Új rendezvényhelyszín, színesebb programkínálat

Októberben a JótéKonyha Kert mellett újabb rendezvényhelyszínen kezdtük el tevékenységünket, Pest egyik legszebb részén, Ómátyásföldön, Erzsébet ligetben, egy ősfákkal ölelt parkban található Mátyásföldi Lawn Tennis Club sportkomplexumban. A patinás klubház 50-100 fős esküvők, bálok, céges rendezvények méltó helyszíne, kertjében pedig akár 3000 fős családi napok, sportrendezvények rendezhetők. Az itt szervezett események mostantól ugyanúgy közös jótékony céljainkat szolgálják.

Együnk Egymásért keksz: céges ajándék és adományozás egyben

Az ünnepek közeledtével, novemberben beindult az Együnk Egymásért kekszek gyártása is. Önkénteseink összesen 32 000 csokis cookie-t sütöttek ki és csomagoltak díszdobozokba. Számos vállalat döntött úgy, hogy ezt a segítő terméket vásárolja meg és ajándékozza oda üzleti partnereinek az ünnepi időszakban – ezzel is az élelmiszermentés ügyét támogatták. Miután a csokis süti készleteink elfogytak, újabb kézműves termékkel rukkoltunk elő: téli linzersütő csapatépítő eseményeket szerveztünk, amelyek során 3000 darab sütemény készült el, amikkel rászoruló emberek, családok decemberét is tettük édesebbé.


Dolgos, élményekkel teli 2021-et zártunk: összesen 52 eseményt bonyolítottunk le, 500-nál is több tízszeletes pitetortát, valamint 2800 doboz segítő csokis kekszet értékesítettünk. Az ezekből származó bevételekből pedig az élelmiszermentéshez kapcsolódó logisztikai és tárolási költségeket fedeztük. A JótéKonyha programok eredményeként összesen 150 millió forint értékű terméket tudtunk összegyűjteni áruházakból és gyártóktól, hogy nélkülözők között osszuk szét azokat.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!