Hírek

Állateledelt vagy rizst vesz? Egy jó ügyet is segít vele.

2022.05.12

A korábbi évek sikeres közös akcióit követően a Mars és a Tesco ismét együttműködik a rászoruló emberek, családok támogatása érdekében. A kezdeményezés keretében a 2022. május 12. és 25. között a Tesco hipermarketekben megvásárolt Mars állateledelek, illetve Ben’s Original márkájú termékek árából a vállalat 1%-ot ajánl fel jótékonysági célra, a Tesco pedig megduplázza a támogatás értékét. Az így összegyűlő összegből a két vállalat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját segíti, akik a támogatásból élelmiszercsomagokat juttatnak el a nélkülözőkhöz.
 

Immár negyedik alkalommal fog össze a Mars és a Tesco, hogy közösen segítsenek a nehéz helyzetbe került családok élelmezésében. Ezért a május 12. és 25. között a Tesco hipermarketekben értékesített Mars állateledelek – köztük például a Pedigree, Whiskas, Kitekat termékek –, valamint Ben’s Original rizsfélék és mártások aktuális árának 2%-át a két vállalat idén is a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkájának támogatására fordítja. A vásárlók így közvetve segíthetik a nehéz helyzetben lévő embereket, amelyhez a Mars és a Tesco egyenlő arányban, egy-egy százalékkal járul hozzá.

Az elmúlt években sikeresen együttműködtünk a Tescóval és az Élelmiszerbankkal, és bízunk benne, hogy az idei közös munka is hasonlóan szép eredményeket fog majd hozni. Éppen ezért az állateledel-márkáinkon kívül a megújult Ben’s Original termékvonal is részt vesz a kampányban, hogy még szélesebb közönséget tudjunk megszólítani, és még nagyobb támogatást tudjunk nyújtani a rászorulóknak. Büszkék vagyunk az együttműködésre, és reméljük, hogy a következő években is folytatni tudjuk majd” – mondta Sófalvi Attila, a Mars Magyarország ügyvezető igazgatója.

„Nagyon örülünk annak, hogy a Marssal együttműködésben évek óta számos nélkülöző életét tehetjük egy kicsit könnyebbé. Csak tavaly például összesen 2 600 000 forinttal járultunk hozzá a rászoruló családok ellátásához. Az összegből a Magyar Élelmiszerbank Egyesület akkor közel 28 ezer élelmiszercsomagot tudott eljuttatni rászorulóknak, melyek vállalati partnerei által adományozott, mentett élelmiszereket tartalmaztak összesen 78 millió forint értékben. Bízom benne, hogy idén is legalább ilyen sikeres lesz a kezdeményezés” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy az elmúlt három év sikeres akciói után idén még tovább erősödik az együttműködés a Tesco, a Mars és az Élelmiszerbank között, hiszen az áruházlánc vásárlói már a Ben's Original termékek megvásárlásával is segíthetik a rászorulókat. Így várhatóan még több élelmiszert tudunk majd megmenteni és a nélkülözőkhöz eljuttatni az 1+1 százalékos felajánlások értékéből. Az összefogásnak elsősorban gyermekotthonok lakói, idősgondozásban élők, hajléktalanok, fogyatékkal élők, nagycsaládosok és az ország elmaradottabb településein élő emberek lesznek a kedvezményezettjei" – mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!