Hírek

Ajánlja fel adója 1%-át az élelmiszerpazarlás csökkentésére!

2016.04.26

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületben azért dolgozunk, hogy az élelmiszer a megsemmisítés helyett a nélkülözők asztalára kerüljön. Felkutatjuk és összegyűjtjük a hipermarketekben, gyárakban és feldolgozóüzemekben fölöslegessé vált és megsemmisítés előtt álló élelmiszereket, amelyek kereskedelmi forgalomba valamiért nem hozhatók, de minőségileg kifogástalanok, majd adomány formájában eljuttatjuk a rászorulókhoz partnerszervezeteink segítségével.

Az élelmiszert minden esetben ingyenesen vesszük át a felajánlótól és ingyenesen adjuk át a rászorulók számára. Ezen működési mód biztosítja, hogy minden, az Élelmiszerbanknak felajánlott 1000 Ft-ból 20 – 30 000 Ft értékű élelmiszeradományt juttatunk el a rászorulóknak.

2015-ben mintegy 300 000 emberhez juttattunk el 2600 tonna élelmiszeradományt.

Segítse munkánkat adójának 1%-ával, hogy még több élelmiszert menthessünk meg, még több rászorulón segíthessünk!

Nekünk adományozná adója 1%-át?
Töltse le hozzá a nyilatkozatot!

 

Mit tettünk eddig?

Több, mint 10 éves fennállásunk során:

  • 2005 óta több mint 37 200 tonna élelmiszeradomány érkezett a Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktárába és partner szervezeteinkhez
  • Az eddig kiosztott élelmiszerek értéke meghaladja a 17,2 milliárd forintot

2015-ben

  • 220 szervezeten keresztül mintegy 300 000 embernek juttattunk el ingyenesen 2600 tonna élelmiszeradományt Magyarországon
  • Az adományok értéke összesen közel 2,6 milliárd forint volt

Mi teszünk 2016-ban?

  • 2016-ban célunk, hogy tovább növeljük a megmentett és a rászorulók asztalára eljutatott élelmiszerfelesleg mennyiségét, több mint 3 000 tonna élelmiszert jutassunk célba.
  • Tovább növeljük az áruházakból mentett élelmiszer mennyiségét, mind az áruházak számának növelésével, mind a mentett élelmiszerek körének bővítésével.

Köszönjük bizalmát, segítségével több élelmiszert tudunk megmenteni és eljuttatni a rászorulók asztalára! Ajánlja fel adója 1%-át az Élelmiszerbank javára!

Adománykalkulátorunkkal kiszámolhatja,  milyen sokat ér felajánlása!

Ha közvetlenül szeretné célunkat támogatni, megteheti itt.

 



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!