Hírek

188 tonna adomány az Élelmezési Világnapon

2009.10.19

Az Élelmiszerbank a Világnap alkalmából útjára indította a IV. Magyar Adománykonvojt és a TESCO áruházakkal közösen lakossági adománygyűjtést is szervezett.

Október 16-án, az Élelmezési Világnap alkalmából vonult át Budapesten a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a FAO által szervezett adománykonvoj, amely a csatlakozó élelmiszeripari és kereskedelmi vállalatok eddigi legnagyobb mértékű összefogása, és mintegy 150 tonnányi, összesen 55 millió forint értékű élelmiszeradományt szállított magyarországi rászorulók javára.

Az Adománykonvojban résztvevő vállalatok, akik közül többen az Élelmiszerbank állandó támogatói, ezzel a megmozdulással demonstrálták összefogásukat a cél érdekében. A konvoj résztvevői az Auchan, Bonbonetti, Cerbona, Coca-Cola, Füri Tészta, Gyermelyi, Haladás Mezőgazdasági Zrt., Metro, Nestlé, Profi, Sole-Mizo, Soós Tészta, Tesco, Univer és Wrigley cégek voltak.

Az Élelmezési Világnap alkalmából az Élelmiszerbank a TESCO-val közösen országos élelmiszer adománygyűjtő akciót szervezett. A gyűjtés során a vásárlók tartós élelmiszerekkel járulhattak hozzá az arra rászorulók segélyezéséhez. Október 16-án és 17-én az Élelmiszerbank önkéntesei szórólapokat osztottak a hipermarketek bejáratánál, majd azoktól a vásárlóktól, akik csatlkakoztak az akcióhoz, a pénztárak után elhelyezett gyűjtőpontoknál vették át az adományokat. A gyűjtés eredményeként összesen 38 tonna élelmiszert adományoztak a vásárlók, mintegy 16 millió forint értékben. Az egyes áruházakban összegyűjtött adományokat az adott településen vagy közvetlen környezetében élő rászorulók kapták meg. Az akció lebonyolításában több mint ezer önkéntes vett részt.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO 1979-ben egy magyar határozati javaslat alapján döntött október 16. Élelmezési Világnappá nyilvánításáról. A világnap elsődleges célja, hogy mozgósítsa az ENSZ tagállamokat és a közvéleményt annak érdekében, hogy tegyenek az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslása érdekében.







ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!