Hírek

10 kamionnyi zöldségkonzerv a rászorulóknak

2022.02.02

A Bonduelle 10 kamionnyi zöldségkonzervvel segítette a rászorulókat

171 tonnányi tartós élelmiszerrel támogatta 2021-ben a Bonduelle Central Europe Kft. a Magyar Élelmiszerbank Egyesület nélkülözés elleni küzdelmét. A vállalat az év során 504.787 darab konzervvel segítette nehéz sorsú emberek és családok ellátást, az év utolsó hónapjában pedig 8.230 rászoruló gyermek Mikulás-csomagjainak az összeállításához is hozzájárult.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület immár tizenhetedik éve kutatja fel és gyűjti össze gyártóktól és kereskedelmi hálózatoktól a feleslegessé vált, de fogyasztható készleteiket. A jellemzően lejáratközeli vagy csomagolási hibás termékekkel a szervezet rászoruló embereknek, családoknak nyújt segítséget, évente közel 250 ezer ember részesül az adományaikból. Az élelmiszermentéssel a természet is jól jár, hiszen így nem vesznek kárba a feleslegek, és a lebomlásukkal a környezetet sem terhelik.

A Bonduelle Central Europe Kft.a kezdetektől fogva kiemelt támogatója az Élelmiszerbank céljainak, elkötelezettségéről 2021-ben újabb 171 tonnányi zöldségkonzerv felajánlásával tett tanúbizonyságot. Az adományoknak köszönhetően a nélkülözők rostban és vitaminokban gazdag, egészséges és ízletes élelmiszerekhez jutottak, amik máskülönben nem gyakran kerülnének a tányérjaikba. A modern eljárásokkal tartósított zöldségek ráadásul hosszú ideig fogyaszthatók, könnyen beoszthatók, így az Élelmiszerbank a legnehezebb időszakokban tudta kiosztani őket a rászorulóknak.

„Az élelmiszerpazarlás ma a fogyasztói társadalmakat érintő legjelentősebb környezeti problémák közé tartozik. A kiegyensúlyozott, fenntartható és tudatos táplálkozás elkötelezettjeként a Bonduelle-nek nagy felelőssége van abban, hogy a lejáratközeli vagy csomagolási hibás termékek a bolthálózatokból a lehető legjobb helyre, a rászoruló családokhoz kerüljenek. Fontosnak tartjuk, hogy a nehezebb sorsú családok – különösen a gyermekek – minél gyakrabban jussanak jó minőségű, 100%-ban növényi összetevőkből álló, vitaminokban, ásványi anyagokban és rostban gazdag élelmiszerekhez. Úgy gondoljuk, hogy a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás lehetősége mindannyiunkat megillet.”  – mondta Szirbek András, a Bonduelle Central Europe Kft. marketing és kereskedelmi igazgatója.

A Bonduelle Central Europe Kft. 2021 decemberében arról is gondoskodott, hogy a nehéz sorsú gyerekek is részesülhessenek azokból a finomságokból, amik a legtöbb kortársuk számára teljesen természetes részei az ünnepeknek. Anyagi támogatásuknak köszönhetően az Élelmiszerbank 20,5 millió Ft értékben tudott főként édességekből álló Mikulás-csomagokat eljuttatni gyermekotthonok és családsegítő intézmények gondozottjaihoz, összesen 8.230 rászoruló gyermekhez.

„Az Élelmiszerbank kiemelten kezeli a gyermekeket az ellátotti körében, hiszen az ő helyzetük a legkritikusabb a nélkülöző csoportok között. A szegénység és a nélkülözés egész életükre kihathat. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy a jeles ünnepekkor is gondoskodjunk róluk. Örülünk, hogy olyan vállalati partnert találtunk ehhez a célunkhoz, akinek szintén fontos a gyermekek segítése. Köszönjük a Bonduelle Central Europe Kft. támogatását” – mondta Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!