Vállalati résztvevő vagyok

Az Élelmiszerbank idén 13. éve rendezi meg az Együnk Egymásért programot, mely egy szeptembertől decemberig tartó eseménysorozat számos vállalat, étterem és cukrászda részvételével. Hazánk egyik legnagyobb hagyományú gasztronómiai tematikájú adománygyűjtésének bevételeiből 12 év alatt már több százezer élelmiszercsomagot tudott az Élelmiszerbank eljuttatni rászoruló emberekhez szerte az országban.

Jelenlegi akció: 2024 ősz, szeptember – december
 

A program célja :

Az idei év előre nem látott súlyos helyzeteket hozott, melyet csak tetéz a jelenlegi infláció sújtotta időszak, ami miatt egyre többen kerülnek kilátástalan helyzetbe. Az adománygyűjtéssel az Élelmiszerbank célja 100 000 ételcsomag kiosztása, a megnövekedett rászorulói igények segítése Magyarországon. 
A programhoz vállalati résztvevőket is hívunk, hogy a dolgozói összefogás erősítése által ők is hozzájárulhassanak ehhez a célhoz.

Önök által sokan mások is jól fognak lakni!
 

Milyen megvalósításban gondolkodjon?

A program keretében egyszerűen megvalósítható közösségi programokat lehet szervezni: sütemény- saláta vagy tortavásárt, esetleg jótékonysági reggelit.

A kollegák saját készítésű süteményekből, salátákból, ételekből fogyaszthatnak a szervezők által erre a célra kijelölt napon és helyen, adományaikat a becsületkasszába dobhatják, mellyel az Élelmiszerbank működését támogatják.

A vállalat match fundinggal tovább fokozhatja a részt vevő dolgozók személyes jó érzését, és így az Élelmiszerbank által megmentett élelmiszerek mennyiségét is növeli.

Az Élelmiszerbank a csatlakozók számára minden segítséget megad a sikeres adománygyűjtő kampány megvalósításához letölthető anyagok és szervezési lista formájában.
 

Mit adhat az EGYÜNK EGYMÁSÉRT program az Ön vállalatának ?

Az adománygyűjtő program közösségformáló, csapatépítő ereje segítheti a dolgozói elégedettség növelését, a vállalat CSR céljainak elérését és egy karitatív cél megvalósítását. A programhoz várjuk olyan tudatos vállalatok jelentkezését, akik hisznek a közösség összefogó erejében, ezt kívánják újra aktivizálni az elmúlt évek bezártsága után.
 

Az Élelmiszerbank teljes körű szervezési listát is összeállított a könnyű megvalósítás segítésére, kérem jelezze ha szüksége lenne rá!

A program hatása :

 • Az ételt készítők örülnek, hogy a kezük munkájával tehetnek egy jó cél érdekében, és büszkén bezsebelhetik a kollégák dicséreteit a jótevő fogásokért.
 • A fogyasztók házi finomságot kaphatnak a megszokott menza/büfé édességek helyett, továbbá  elégedettséggel töltheti el őket, hogy a pénzük, melyet egyébként is elköltöttek volna valamilyen ételre vagy snack-re, jó helyre kerül.
 •  A program ideális lehetőséget nyújt a csapatmunka erősítésére és a vállalat ez irányú céljainak elérésre.
   

Könnyen megvalósítható programok:

 • SÜTEMÉNYVÁSÁR napok

Biztosítson lehetőséget jótékonysági sütemény vagy tortavásár megrendezésére, ennek során az arra kedvet érző dolgozók készítenek egy-egy tálca süteményt, vagy egy tortát és portékájukat a vállalat által biztosított helyen (pl. előtér, tárgyaló, étkezőhelyiség) és megjelölt időben (pl. ebédidőben) kiteszik. Mellékelt plakátunk és szervezési javaslatunk segítségére lesz az akcióhoz.

Letölthető anyagok: faliújságszervezési javaslat

 

 • JÓTÉKONYSÁGI tortarendelés

A „tortaspecialista” kollégák a sütivásár mellett/helyett vállalhatnak rendelésre tortakészítést is a saját „kedvenc” tortájukból. A megrendelők itt lehetnek kollégák (akár otthoni fogyasztásra, akár pl. egy kolléga születésnapi köszöntésére), de a torták felajánlhatók a cég ügyfeleinek is megvételre, ebben az esetben a vásárló cég közvetlenül adományozhat az Élelmiszerbanknak (az összeg természetesen „beleszámít” a szervező cég Együnk Egymásért eredményébe is). Használja mellékelt plakátunkat, írják rá a kollegák, hogy: "Jótékonysági tortarendelést felveszek” és az adott kollegák elérhetőségeit.

             Letölthető anyag: felhívó plakát
 

 • SALÁTAVÁSÁR napok

  A Süteményvásár koncepciójához hasonlóan a vállalat a szervezéssel és hely biztosításával a mindennapi egészséges életmód kialakítását is segíti, támogatja a dolgozók egészségének megőrzését. Mellékelt plakátunk és szervezési javaslatunk segítségére lesz az akcióhoz.

  Letölthető anyagok: faliújságszervezési javaslat
   

Az adomány hatása

Az összegyűjtött adomány felhasználásáról minden esetben pontos visszajelzést adunk. Jelezzük, hogy hány rászorulót, milyen mennyiségű élelmiszersegéllyel láttunk el. 
Minden 1.000 Ft adományból 30.000 Ft értékű élelmiszeradományt tudunk eljuttatni a rászorulókhoz, mivel az élelmiszert minden esetben ingyen vesszük át és adjuk tovább, „csak” a raktározás, szállítás, operációs és bérköltség azok, melyeket fedezni kell.

 

Kérjük, részvételi szándékát szíveskedjen jelezni!

Ne feledje, az Élelmiszerbank teljes körű szervezési listát is összeállított a könnyű megvalósítás segítésére, kérem, jelezze ha szüksge lenne rá!


Amennyiben bármilyen információra szüksége lenne még, kérem keressen!

Horváth-Halmai Eszter
mobil +36 30 626 8954
horvath-halmai.eszter@elelmiszerbank.hu 


Ha jelenleg nincs lehetősége bekapcsolódni az Együnk Egymásért akciónkba, mégis szeretné növelni a megmentett élelmiszerek mennyiségét, az adományozási formákról ITT részletes információt talál.

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!