Vállalati résztvevő vagyok

Az Együnk Egymásért adománygyűjtő program csapatépítés, dolgozói elégedettség növelés és CSR tevékenység egyben. A programhoz várjuk olyan tudatos vállalatok jelentkezését, akik a közösség összefogó erejével részesei szeretnének lenni a nélkülözés és az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemnek.

A program keretében egyszerűen megvalósítható közösségi programokat lehet szervezni: sütemény-, és salátavásárt, jótékonysági reggelit vagy menzát a kollegákkal közösen egy jó cél érdekében! Önök által sokan mások is jól fognak lakni!

A kollegák saját készítésű süteményekből, salátákból, ételekből fogyaszthatnak, adományaikat a becsületkasszába dobhatják, mellyel az Élelmiszerbank működését támogatják.

Az adománygyűjtéssel az Élelmiszerbank célja még több élelmiszer mentése és kiosztása.

A jótékonysági kezdeményezéshez egész évben lehet csatlakozni.

A tavalyi Együnk Egymásért program adományai által  mintegy 41 000  élelmiszercsomag sikerült célba eljuttatni!

A Magyar Élelmiszerbank a csatlakozók számára minden segítséget megad a sikeres adománygyűjtő kampány megvalósításához letölthető anyagok formájában.

 

Az Együnk Egymásért adománygyűjtő programot a Magyar Élelmiszerbank Egyesület minden évben szeptembertől 1-től december 31-ig (az október 16-i Élelmezési Világnap alkalmából) rendezi meg. A vállalatként csatlakozók egyszerű, költségmentes programok keretében valósítják meg csapatépítést és segítenek egy jó ügyet egyszerre.

Az Élelmiszerbank az Együnk Egymásért adománygyűjtő program tartalma és célja bár idén is ugyanaz, fontossága még nagyobb: Felhívjuk a figyelmet az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre és a nélkülözők segítségére ebben a különösen nehéz, járvánnyal terhelt időszakban, így megnövelve a kampány adományaival megmenthető élelmiszerek mennyiségét. A jelenlegi járványügyi helyzet a nélkülözőkre még inkább kedvezőtlenül hat, tízezrek maradtak munka, megtakarítás és jövőkép nélkül. 

Az Élelmiszerbank jótékonysági gyűjtést szervez azért, hogy az őszi-téli hónapokban még több nélkülözőn segíthessen. A csatlakozó vállalatok hozzájárulnak az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez, a rászorulók támogatásához Magyarországon.
Önök által sokan mások is jól fognak lakni!

A program közösségformáló, csapatépítő ereje mellett a vállalat egy karitatív cél megvalósítását is támogatja.
A vállalat match fundinggal tovább fokozhatja a részt vevő dolgozók személyes jó érzését, és így az Élelmiszerbank által megmentett élelmiszerek mennyiségét is növeli.

Az összegyűjtött adomány felhasználásáról minden esetben pontos visszajelzést adunk. Jelezzük, hogy hány rászorulót, milyen mennyiségű élelmiszersegéllyel láttunk el. 
Minden 1.000 Ft adományból 30.000 Ft értékű élelmiszeradományt tudunk eljuttatni a rászorulókhoz, mivel az élelmiszert minden esetben ingyen vesszük át és adjuk tovább, „csak” a raktározás, szállítás, operációs és bérköltség azok, melyeket fedezni kell.  Így már egy Jótékonysági menzán elfogyasztott ebéd árából közel 20 embert segít élelmiszerhez.

 

Az EGYÜNK EGYMÁSÉRT program hatásai

 • Az ételt készítők örülnek, hogy a kezük munkájával tehetnek egy jó cél érdekében, és büszkén bezsebelhetik a kollégák dicséreteit a jótevő fogásokért.
 • A fogyasztók házi finomságot kaphatnak a megszokott menza/büfé édességek helyett, továbbá  elégedettséggel töltheti el őket, hogy a pénzük, melyet egyébként is elköltöttek volna, jó helyre kerül.
 •  A program ideális lehetőséget nyújt a csapatmunka erősítésére.
   

            

Az Együnk Egymásért csapatépítés, dolgozói elégedettség növelés és CSR tevékenység egyben.

 

Könnyen megvalósítható programok:

 • SÜTEMÉNYVÁSÁR napok

  Biztosítson lehetőséget jótékonysági sütemény vagy tortavásár megrendezésére, ennek során az arra kedvet érző dolgozók készítenek egy-egy tálca süteményt, vagy egy tortát és portékájukat a vállalat által biztosított helyen (pl. előtér, tárgyaló, étkezőhelyiség) és megjelölt időben (pl. ebédidőben) kiteszik. Mellékelt plakátunk több helyen kihelyezve és szervezési javaslatunk segítségére lesz az akcióhoz. Töltse le anyagainkat!
  Letölthető anyagok: faliújságszervezési javaslat
 • JÓTÉKONYSÁGI tortarendelés

A „tortaspecialista” kollégák a sütivásár mellett/helyett vállalhatnak rendelésre tortakészítést is a saját „kedvenc” tortájukból. A megrendelők itt lehetnek kollégák (akár otthoni „felhasználásra”, akár pl. egy kolléga születésnapi köszöntésére), de a torták felajánlhatók a cég ügyfeleinek is megvételre, ebben az esetben a vásárló cég közvetlenül adományozhat az Élelmiszerbanknak (az összeg természetesen „beleszámít” a szervező cég Együnk Egymásért eredményébe is). Használja mellékelt plakátunkat, írják rá a kollegák, hogy: "Jótékonysági tortarendelést felveszek” és az adott kollegák elérhetőségeit. Töltse le anyagunkat! Letölthető anyag: felhívó plakát

 • SALÁTAVÁSÁR napok

  A Süteményvásár koncepciójához hasonlóan a vállalat a szervezéssel és a hely biztosításával a mindennapi egészséges életmód kialakítását is segíti, támogatja a dolgozók egészségének megőrzését. Mellékelt plakátunk több helyen kihelyezve és szervezési javaslatunk segítségére lesz az akcióhoz. Töltse le anyagainkat!
  Letölthető anyagok: faliújságszervezési javaslat

A kollégák a felkínált süteményekből, salátákból, ételekből fogyaszthatnak, adományaikat a becsületkasszába dobhatják, mellyel az Élelmiszerbankot támogatják.

Teendők:

 1. A telefonos beszélgetést követően az Élelmiszerbank általános program leírást küld.
 2. Jelezze válaszlevélben részvételi szándékát.
 3. Válasszon program/vásár típust!
 4. Tűzze ki a dátumot!
 5. Ezekkel az adatokkal igazolja vissza a regisztrációt!
 6. Hirdesse meg az EE programját közösségi oldalán!
 7. Emailben tájékoztassa a kollégákat a részvétel formáiról, adjon meg feliratkozási lehetőséget, hogy ki-ki vállalhasson ételkészítő szerepet! 
 8. Használja letölthető plakátjainkat a meghívóhoz, az esemény terének dekorációjához!
 9. Kalkuláljon ajánlott adományozási összeget az egyes jótékony fogásokra!
 10. Helyezzen el becsületkasszát a rendezvény idejére, ahova a kollégák pénzadományaikat elhelyezhetik!
 11. A cég vezetésétől érdeklődjön match funding lehetőségéről a kampány sikerének, így a megmentett élelmiszerek mennyiségének növeléséhez.
 12. Miután megvalósult az esemény, és összegyűjtötte a résztvevők adományait, azt Egyesületünk számára átutalással és bankkártyás fizetéssel is el tudja juttatni
 13. A támogatás utalásakor ne feledjék a közleményben feltüntetni, hogy EE - számunkra kiemelten fontos a támogatási összegek beazonosíthatósága.

 

Kérjük, részvételi szándékukat szíveskedjen jelezni!
Amennyiben bármilyen információra szükségük lenne még, kérem keressenek minket!

Horváth-Halmai Eszter
mobil +36 30 626 8954
horvath-halmai.eszter@elelmiszerbank.hu 


Ha jelenleg nincs lehetősége bekapcsolódni az Együnk Egymásért akciónkba, mégis szeretné növelni a megmentett élelmiszerek mennyiségét, az adományozási formákról ITT részletes információt talál.

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!