Hírek

Sajtóközlemény: 40 000 családnak nyújt segítséget a 270 tonna élelmiszer karácsonykor

2015.12.01

 

Budapest, 2015. november 30. – Eredményesen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országszerte közel 150 városban,  majd 300 helyszínen zajló hétvégi Karácsonyi Adománygyűjtése. A hétvégi akció során összesen mintegy 270 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 5000 önkéntes. Az adományozott mennyiség mértéke 75 tonnával meghaladja a 2014-es értéket. Az akció fontosságát hazai hírességek is felismerték, így 2015-ben a Centrál színház művészei, többek között, Papp János, Pokorny Lia is hozzájárultak a CIB Bank főtámogatásával megvalósult kezdeményezés sikeréhez. Az adományokból az Élelmiszerbank több mint 40 000 csomagot állít össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még karácsony előtt eljuttat a rászoruló családoknak. 

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2015-ös karácsonyi élelmiszer gyűjtése során idén először három napon át: november 27-én 28-án és 29-én közel 300 budapesti és vidéki élelmiszer áruházban a vásárlók összesen 270 tonna tartós élelmiszert ajánlottak fel a rászorulók számára, amely 75 tonnával meghaladja a tavalyi értéket. Az Auchan, a METRO, a Penny Market és a Tesco áruházakban a szervezet körülbelül 5000 önkéntese, köztük az akció fő támogatójának, a CIB Banknak közel 250 munkatársa segítette az adományok összegyűjtését. Idén több mint 40 000 ezer csomagot állítanak össze az Élelmiszerbank munkatársai az élelmiszerüzletekben átadott adományokból.

A jótékonysági akció során aktív szerepet vállaltak a Centrál színház színészei is, akik közül többen már évek óta magán emberként is részt vesznek a gyűjtésben. A lakosság adományait – amelynek nagy része tészta, rizs, liszt, cukor és konzervféle, továbbá az ünnepek közeledtével szaloncukor és édesség – helyi karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő családokhoz juttatja el az Élelmiszerbank.

Az idei évben a Tesco a helyszín biztosításán túl, a vásárlók hozzájárulását kiegészítve, pénzbeni adománnyal is segíti az akció sikerét, és ezáltal a nélkülözők ellátását.

„Az idei évben egy kiemelkedően sikeres gyűjtést zárhattunk, az összegyűlt 270 tonna élelmiszeradománnyal több mint 40 000 család karácsonyát tudjuk ezáltal megszépíteni. Nagyon köszönjük a vásárlóknak a sok-sok adományt, önkénteseinknek, főtámogatónknak és partnereinknek, továbbá a médiának pedig a segítséget, hogy lehetővé tették a gyűjtés megszervezését, népszerűsítését.”– értékelte a gyűjtés eredményeit Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!