KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Mozdulj az Élelmiszerbankért!
Főoldal / Hírek / Média megjelenések / Sajtószemle: Már 450 tonna élelmiszer a rászorulóknak

Média megjelenések

Sajtószemle: Már 450 tonna élelmiszer a rászorulóknak

2015.08.04

A Tesco kiemelt figyelmet fordít az élelmiszer-hulladék csökkentésére. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként csak az elmúlt hónapban több mint 60 tonna pékáruval és vegyes élelmiszerrel járult hozzá a rászoruló családok napi élelmiszer ellátásához. A Tesco több mint 270 tonna – 100 millió forintot meghaladó értékű – termékkel támogatta partnere munkáját az élelmiszermentő program 2014-es kezdete óta.

tesco2

A Tesco és az Élelmiszerbank közös munkájának alapja, hogy az áruházlánc belső minőségbiztosítási szabályozása szigorúbb a magyar fogyasztóvédelmi előírásoknál. A polcokról lekerülő felesleges, de még megfelelő minőségű élelmiszerek még a törvényi előírásoknak megfelelő határidőn belül kerülnek a nehéz sorsú családokhoz. A vásárlói térből az áruházi raktárakba kerülő élelmiszerfelesleget (elsősorban kenyeret, de a vasárnapi zárva tartás óta már vegyes élelmiszert is) a Tesco munkatársai készítik össze az Élelmiszerbank partnerei számára, akik elszállítják a termékeket és gondoskodnak arról, hogy az élelmiszerek mielőbb eljussanak oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Az áruházlánc folyamatosan bővíti az átadható termékek körét, valamint a programban résztvevő áruházak számát.

Az áruházlánc már 2007 óta együttműködik az Élelmiszerbankkal. A partnerség első körében adománykonvojokkal és szezonális édességekkel (jégkrém, szaloncukor, mikulás- és nyuszicsoki) járult hozzá a nélkülözők támogatásához. A 2014 szeptemberében indult élelmiszermentő program ugyanakkor nem szezonális vagy eseti támogatást jelent. Ennek keretében a Tesco rendszeres, napi szintű élelmiszerellátást nyújt a rászoruló családoknak, az Élelmiszerbank hathatós közreműködésével.

„Az Élelmiszerbanknál 10 éves fennállásunk óta célunk, hogy felkutassuk és összegyűjtsük a feleslegessé vált és megsemmisítés előtt álló, azonban lejárat előtti, minőségileg fogyasztható élelmiszereket. Ezeket 220 karitatív szervezeten keresztül több mint 300.000 rászorulóhoz juttatjuk el ingyenesen. Indulásunk óta, évről évre növelve a begyűjtött élelmiszer mennyiségét, összesen 34.600 tonna élelmiszert osztottunk szét. Ebben együttműködésünk kezdete óta jelentős szerepe van a Tescónak is, akik már több mint 450 tonna élelmiszerrel járultak hozzá munkánk sikeréhez” – mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke.

„A Tesco csaknem 10 éve kezdte meg a közös gondolkodást az Élelmiszerbankkal arról, hogyan lehetne felelős módon felhasználni az áruházakban keletkező élelmiszer-felesleget. Nagyra értékeljük és hiánypótlónak tartjuk a szervezet munkáját, és igyekszünk minél hatékonyabban támogatni annak két fő célját: az éhezés felszámolását és az élelmiszerpazarlás csökkentését. Büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink és az Élelmiszerbank szakemberei kitartóan és lelkesen dolgoznak együtt a közös célokért” – tette hozzá Magyar Henrietta, a Tesco-Global Áruházak Zrt. kormányzati és közösségi kapcsolatokért felelős vezetője.

Forrás: trademagazin.hu, a cikk itt olvasható.
További híreink »
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Csapatunk
Cseh Balázs
alapító, elnökségi tag, elnök
Az Élelmiszerbankot azért hoztuk létre, mert korábban ilyesmi nem létezett Magyarországon, de nagy szükség volt rá, hogy létrejöjjön.