Média megjelenések

A gyöngyösi Tesco áruházból induló mentés a Gyöngyös Tv-ben

2015.11.18

El nem adott élelmiszereket mentenek meg a megsemmisítéstől és rászorulóknak osztják szét annak az együttműködési megállapodásnak a keretében, melyet a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ kötött a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, csatlakozva az országos áruházlánc és az Élelmiszerbank közös programjához. Ennek köszönhetően naponta kapnak pékárut a Menház úti intézmény ellátottai, és a házi segítségnyújtásban résztvevők. Az adomány szállítását a B.Braun vállalta, a társadalmi felelősségvállalás programjának keretében. Kedden 45 kg, szerdán 130 kg kenyér várt elszállításra a gyöngyösi hipermarket raktárából, hogy az Élelmiszerbankon keresztül megkaphassák a Hajléktalanszállón, a Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonában élők, valamint a városban szociálisan rászorulók.

Az Élelmiszerbank azon dolgozik, hogy a rászorulókhoz jusson el ez az élelmiszer, az országos áruházlánc gyöngyösi áruházából, ami 64.-ként csatlakozott a programhoz.

Az elosztást a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ végzi, erről kötöttek együttműködési megállapodást a Városházán.

Ezekben az intézményekben naponta közel 100 rászorulóról gondoskodnak, az ő életminőségükön szeretnének javítani, de kapnak a városban saját háztartásban élő idős, rászoruló beteg személyek is, akik a szolgáltató központtal már kapcsolatban állnak- tette hozzá az igazgató. Az élelmiszerek elszállítását társadalmi felelősségvállalási programja keretében a B.Braun vállalta.

Az adomány nem csak a város, hanem a kistérség számára is fontos.

Szombatonként vegyes élelmiszereket, felvágottat, bébiételt, szalámit, húskészítményeket is adnak a rászorulóknak a program keretében- tudtuk meg az áruházvezetőtől.

Forrás: www.gyongyostv.hu



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!