KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
1% - amiből sokan jóllakhatnak
Főoldal / Hírek / Média megjelenések / A gyöngyösi Tesco áruházból induló mentés a Gyöngyös Tv-ben

Média megjelenések

A gyöngyösi Tesco áruházból induló mentés a Gyöngyös Tv-ben

2015.11.18

El nem adott élelmiszereket mentenek meg a megsemmisítéstől és rászorulóknak osztják szét annak az együttműködési megállapodásnak a keretében, melyet a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ kötött a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, csatlakozva az országos áruházlánc és az Élelmiszerbank közös programjához. Ennek köszönhetően naponta kapnak pékárut a Menház úti intézmény ellátottai, és a házi segítségnyújtásban résztvevők. Az adomány szállítását a B.Braun vállalta, a társadalmi felelősségvállalás programjának keretében. Kedden 45 kg, szerdán 130 kg kenyér várt elszállításra a gyöngyösi hipermarket raktárából, hogy az Élelmiszerbankon keresztül megkaphassák a Hajléktalanszállón, a Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonában élők, valamint a városban szociálisan rászorulók.

Az Élelmiszerbank azon dolgozik, hogy a rászorulókhoz jusson el ez az élelmiszer, az országos áruházlánc gyöngyösi áruházából, ami 64.-ként csatlakozott a programhoz.

Az elosztást a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ végzi, erről kötöttek együttműködési megállapodást a Városházán.

Ezekben az intézményekben naponta közel 100 rászorulóról gondoskodnak, az ő életminőségükön szeretnének javítani, de kapnak a városban saját háztartásban élő idős, rászoruló beteg személyek is, akik a szolgáltató központtal már kapcsolatban állnak- tette hozzá az igazgató. Az élelmiszerek elszállítását társadalmi felelősségvállalási programja keretében a B.Braun vállalta.

Az adomány nem csak a város, hanem a kistérség számára is fontos.

Szombatonként vegyes élelmiszereket, felvágottat, bébiételt, szalámit, húskészítményeket is adnak a rászorulóknak a program keretében- tudtuk meg az áruházvezetőtől.

Forrás: www.gyongyostv.hu
További híreink »
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Csapatunk
Cseh Balázs
alapító, elnökségi tag, elnök
Az Élelmiszerbankot azért hoztuk létre, mert korábban ilyesmi nem létezett Magyarországon, de nagy szükség volt rá, hogy létrejöjjön.