KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Támogassa munkánkat!
Főoldal / Hírek / Média megjelenések / A "Fuss az Élelmiszerbank" projekt a Runner's Worldben

Média megjelenések

A "Fuss az Élelmiszerbank" projekt a Runner's Worldben

2015.08.06

 Egyre többen kapcsolják össze a futást különböző jótékonysági kezdeményezésekkel. Ennek az is az oka, hogy a dolog jól működik. Ha te is szeretnél jótékony futó lenni, van egy tippünk.

 Futásoddal most lehetővé teheted, hogy mások jóllakhassanak. Az Élelmiszerbank olyan önkéntes futók jelentkezését várja, akik saját kampányuk népszerűsítésével adományokat gyűjtenek, és ezzel segítik elérni az egyesület által kitűzött célt.

Hogy mi is a cél?

Magyarországon évente 1,8 tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel, ami, ha a rászorulók asztalára kerülne, jelentős mértékben csökkentené az éhezést. Az idén 10 éves Magyar Élelmiszerbank azért küzd, hogy minél több élelmiszerfelesleget megmentsen és a megfelelő helyre, a nélkülözőkhöz juttassa el. Az Élelmiszerbank élelmiszeripari vállaltoktól és kereskedőktől gyűjt élelmiszereket. Az összegyűjtött élelmiszerek szétosztása közhasznú partnerszervezeteken keresztül történik, akik meleg étellel vagy élelmiszerrel látják el az arra rászorulókat.

Az Élelmiszerbank futókkal szövetkezve segít a rászorulókon. A „Fuss, hogy más jóllakhasson!” kezdeményezéshez olyan sportemberek csatlakozását várják, akik vállalják azt, hogy futnak a Magyar Élelmiszerbankért a 2015. szeptember 13-i Wizz Air Budapest Félmaratonon. Az Élelmiszerbank Követei a saját baráti, ismeretségi körükben népszerűsítik céljukat, illetve a jó ügyet, majd a mini-kampányuk során befolyt összeget felajánlják az Élelmiszerbank számára!

A kampány célja idén 200 hűtődoboz megvásárlása, amelynek segítségével éves szinten 600 millió forint értékű élelmiszersegélyt szállít ki az Élelmiszerbank. Ezek az élelmiszerek megmentett élelmiszerfeleslegként máskülönben a megsemmisítőben végeznék, így azonban a nélkülözők asztalára kerülhetnek. A futók idén most kilómétereiket ajánlhatják a nélkülözők megsegítésére.

1 hűtődobozban közel 20 kg élelem jut el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá, ez közel 20.000 Ft értékű étel. A hűtődobozok kb. 150 alkalommal újrahasznosíthatók, így minden egyes darab 3.000 kg étel kiszállítását oldja meg. Mivel az élelmiszerek mentése folyamatos, egy év alatt rengeteg doboz elhasználódik, az Élelmiszerbank állandó hiánnyal küzd.

Amennyiben egy Követ 10 doboz megvásárlására elég adományt gyűjt össze, mely 70 000 Ft, ezzel éves szinten 30.000.000 Ft értékű étel kiszállításában segít!

Jelentkezz Futó Követnek, és gyűjts adományokat az éhezőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület színeiben!

További információt a programról az alábbi weboldalakon találhatsz:

http://elelmiszerbank.hu/hu/projektjeink/fuss_az_elelmiszerbankert.html

http://jougyekert.hu/hu/koveteknek/valassz_egy_ugyet_es_tegyel_vallalast/elelmiszerbankert.html

Jelentkezni Somló Eszternél lehet a somlo.eszter@elelmiszerbank.hu email címen, vagy a 06 30 194 0288-as telefonszámon.

Forrás: Runner's World online, a cikk itt olvasható.
További híreink »
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Rólunk mondták
Kardos István
Magyar Vöröskereszt - Főigazgató
Az Élelmiszerbank létrehozása Magyarországon is nagyszerű gondolat volt. Létrehozói tanúságot tettek – és tesznek a mai napig is – szociális érzékenységükről, segítőkészségükről.