Hírek

Tristram Stuart látogatása Budapesten

2014.05.23

Tristram Stuart - London 18 November 2011Május 21-án Tristram Stuart, az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem egyik „evangelistája”, a Feeding the 5000 és a Gleaning Network UK alapítója látogatott meg minket a Lokátor utcai bázisunkban, este pedig egy nyílt beszélgetést szerveztünk vele.

A találkozón sok hasznos információ elhangzott az élelmiszerpazarlásról és arról, hogy mit tehetünk ellene. A fejenként napi 4600 betakarított kcal több mint felét nem esszük meg, és ezzel nem csak magát az élelmiszer megy kárba, hanem az előállításához szükséges erőforrás: víz, tápanyag, munka. Mindannyiunk érdeke, hogy csökkenjen a kidobott élelmiszer, és egy kis odafigyeléssel bárki tud tenni ezért. A lakossági élelmiszer-hulladékok redukálásáról további információkat talál az Esélyt az Ételnek oldalunkon.

A koraesti beszélgetésen rengeteg tapasztalatot hallhattunk a másodszüretről is, amelynek már kiterjedt hálózata van Angliában, itthon viszont még nincs rendszeresített, illetve legitimizált formája.



Megismerkedtünk a „Disco Soup”-okkal is, amelyek során egyre több országban és városban a fiatalok zenehallgatás közben amúgy kidobásra kerülő zöldségekből és gyümölcsökből főznek és készítenek salátákat, italokat, majd ezt közösen, az esemény keretében elfogyasztják.



Reméljük, ezeket a kezdeményezéseket minél hamarabb a gyakorlatba tudjuk mi is ültetni.


ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!