A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Főoldal / Hírek / Híreink / Sajtóközlemény: Több mint 3500 szociálisan rászorult ember jutott élelemhez

Sajtóközlemény: Több mint 3500 szociálisan rászorult ember jutott élelemhez

2017.01.06

2016 decemberében hét olyan szervezethez juttatott el adományt a Raben Trans European Hungary Kft. együttműködve a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, akik bár szociális rászorulók és pályáztak is adományért az egyesülethez, de szűkös erőforrásaik miatt nehezen tudják megoldani az adományok elszállítását.

„Kiemelten fontos volt számunkra a Raben felajánlása, hiszen olyan rászoruló embereken tudtunk segíteni karácsony előtt, akik különösen hátrányos helyzetű térségekben laknak.” – mesélte Szabó Szilvia, az egyesület ügyvezető igazgatója.

Debrecen, Bököny, Balatonlelle, Kaposfő, Sárbogárd, Madaras, Tiszanána városokba – összesen több mint 10 tonna tartós élelmiszert juttatott el az Élelmiszerbank hét partnerszervezete, hogy közel 4000 ember karácsonyát tegye könnyebbé.

„Az idei évben is szeretnénk minél inkább támogatni a rászorulókat azzal, amiben mi otthon vagyunk, és amire van erőforrásunk - elszállítjuk, eljuttatjuk az adományt azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Szállítmányozó cégként nekünk a távolság nem jelent akadályt, nekik viszont igen.” – mondta Bolyki Ágnes, a Raben Trans European Hungary Kft. PR és marketing szakértője, CSR koordinátora.

Az Élelmiszerbank több mint 10 éves fennállása óta folyamatosan növeli az általa megmentett és összegyűjtött élelmiszerfeleslegek mennyiségét.

Az Egyesület gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, melyek között vannak közeli lejáratú vagy csomagolás hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. Az így összegyűjtött élelmiszerrel az Élelmiszerbank országosan segíti a nélkülözőket.

Az Egyesület 2015-ben 2600 tonna élelmiszert juttatott el ingyenesen nélkülözőkhöz. 300 partnerszervezetén keresztül közel 300 000 rászorulót lát el rendszeresen. 2005-ös megalakulása óta 37 400 tonna élelmiszert osztott ki közel 17,2 milliárd forint értékben.

Raben Group

A Raben Group szolgáltatásokat kínál, többek között belföldi és nemzetközi disztribúciót, légi, tengeri és intermodális szállítmányozást. 11 európai országban rendelkezik tagvállalattal és 1.100.000 m² raktárterület áll rendelkezésére. További információ elérhető a www.raben-group.com weboldalon.

A Raben Trans European Hungary vállalat 2010. óta van jelen Magyarországon, az ügyfelek részére 40.000 m2 raktározási területen végez raktárlogisztikai-szolgáltatást a belföldi – nemzetközi illetve a légi – tengeri szállítmányozás mellett. ISO 9001, ISO 14001, Biokontroll, HACCP és AEOF tanúsítványok garantálják a magas minőséget

Sczígel Andrea

külső kapcsolatok igazgató