1% - amiből sokan jóllakhatnak
Főoldal / Hírek / Híreink / Sajtóközlemény: Sokan ettünk egymásért

Sajtóközlemény: Sokan ettünk egymásért

2015.12.17

Sokan ettünk egymásért - több, mint 3,6 millió forint gyűlt össze az Magyar Élelmiszerbank adománygyűjtő akciójában

Hazánkban is egyre népszerűbbek az olyan jótékonysági kezdeményezések, melyek egy egyszerű hétköznapi tevékenységhez kapcsolódnak. Az Élelmiszerbank, Együnk Egymásért programjával a résztvevők  egy éttermi ebéddel támogathatták a rászorulók étkezését, aminek köszönhetően 3,6 millió forint adomány gyűlt össze.

A Magyar Élelmiszerbank immár negyedik alkalommal megrendezett  Együnk Egymásért akciójában, idén 52 étteremben és menzán lehetett Élelmiszerbankot támogató fogást vagy menüt választani, ezzel segítve a rászorulók élelmezését. Emellett lelkes résztvevők 10 vállalati sütivásárt és 23 egyéni akciót valósítottak meg.

A kampány során bebizonyosodott az, hogy a összefogás ereje segít az éhezés és élelmiszerpazarlás elleni küzdelemben. Az Együnk Egymásért programhoz csatlakozóknak köszönhetően, több mint 3,6 millió forint gyűlt össze, amit az Élelmiszerbank a téli hónapokban a rászorulók élelmezésére fordít.

Mivel az Élelmiszerbank az élelmiszerfeleslegeket ingyen veszi át és adja tovább, 1000 Ft-ból 20-30 000 értékű élelmiszert tud eljuttatni a nélkülözőkhöz. Az Együnk Egymásért akció bevétele tehát 108 000 000 Ft értékű adomány szétosztását teszi lehetővé a legnehezebb, téli időszakban.

Örökbefogadás program
Gondoskodó Szeretetszolgálat
Köszönjük, hogy Hajdú-Bihar megye Berettyóújfalui járás Örökbefogadójaként támogatja az éhezés elleni küzdelmet.