Sajtóközlemény: Segítség a Hatvanban élő rászorulóknak

2016.05.19

Segítség a Hatvanban élő rászorulóknak

• A hatvani járás örökbefogadásával támogatja az éhezés elleni küzdelmet a Mader Logisztikai Kft.

Az „Örökbefogadás Program”, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület két éve elindított kezdeményezése, amelynek keretében felelősen működő cégek, vállalatok támogatásával segítik a rászorulók ellátását országszerte. A program legújabb támogatója a Mader Logisztikai Kft., aki a Hatvani járás örökbefogadásával segíti a megyében élő rászorulók mindennapjait.

Az éhezés és az élelmiszerpazarlás egyre nagyobb mértéket ölt nem csak világszerte, hanem Magyarországon is. Hazánkban évente 1,8 millió tonna élelmiszert dobunk ki, miközben több ezren éheznek. Az Élelmiszerbank fennállása óta arra törekszik, hogy csökkentse az élelmiszerpazarlást és az éhezést Magyarországon. A tavalyi évben az Egyesület mindennapi élelmiszermentő munkájával a Hatvani járásban több mint 1000 rászorulónak juttatott el élelmiszercsomagokat, több mint 1 millió forint értékben. Az új Örökbefogadó vállalat támogatásának köszönhetően, ezentúl még nagyobb mennyiségben tud az Egyesület a térség rászorulói számára alapvető élelmiszereket biztosítani.

„A nélkülözés egy felnőtt szervezetét is megterhelik, a gyermekekét pedig még annál is inkább. A mostani Örökbefogadás program célja, hogy újabb támogatók révén még több rászorulóhoz tudjunk mentett élelmiszerekből álló adományt eljuttatni. Ezek az élelmiszerek feleslegként halmozódnak fel a kereskedelemben, gyártó vállalatoknál, azonban minőségileg kifogástalan, lejárati határidőn belüli, biztonsággal fogyasztható termékek. Mára a program az ország egész területén működik, így reméljük egyre több vállalatot sikerül bevonnunk. Nagyon örülünk, hogy Heves Megyében a Mader Logisztikai Kft. csatlakozásával bővült az Örökbefogadók köre.” – nyilatkozta Sczígel Andrea az Élelmiszerbank Egyesület munkatársa.

„Fontos számunkra részt venni a helyi közösség, szociális támogatásában. Bízunk benne, hogy adományunkkal a hátrányos helyzetben lévő családok mindennapjait segíteni tudjuk immáron második évben.” – mondta Radosza Rico a Mader Logisztikai Kft. kirendeltség vezetője.

Az Élelmiszerbank Egyesület immár 10 éves tapasztalata alapján fejlesztette ki a 2014-ben elindított, régiókra felosztott támogatói programot, ami országos szinten elérhető. Az Örökbefogadás programhoz csatlakozó felelős vállalatok egy járás kiválasztásával és támogatásával hozzájárulnak ahhoz, hogy az Élelmiszerbank Egyesület minél hatékonyabban tudja az ország egyes részeit lefedni és ezáltal a rászorulókhoz élelmiszert eljuttatni. A támogatáson keresztül a vállalkozó a kiválasztott járás, terület Örökbefogadójává válik.

Mader Logisztikai Kft.

A Mader Logisztikai Kft. a 1873-ban alapított Johann Mader Logistik leányvállalata.

A cég hagyományos középvállalkozásként indult, majd az évek során nemzetközi szolgáltatóvá és az integrált logisztika elismert szakértőjévé nőtte ki magát.  Ma a Mader költséghatékony és rendkívül rugalmas megoldásairól, legkorszerűbb technológiáiról és intelligens logisztikai koncepcióiról ismert.

Különböző telephelyeinken, Németországban és Magyarországon összesen 700 kolléga dolgozik, ez által megteremtettük a lehetőségét annak, hogy különböző ágazatokban aktív nemzetközi konszerneket a helyszínen szolgáljunk ki.

A magyarországi telephely 2007-ben jött létre Hatvanban. Jelenleg 400 fő munkatársunkkal igyekszünk a hét minden napján megfelelni ügyfeleinknek.

Az Élelmiszerbank több mint 10 éves fennállása óta folyamatosan növeli a megmentett élelmiszerfeleslegek mennyiségét. Az Egyesület gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a felajánlott, feleslegessé vált élelmiszert, melyek között vannak közeli lejáratú termékek, csomagolási hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. Az Élelmiszerbank 2015-ben 2600 tonna élelmiszert juttatott el ingyenesen nélkülözőkhöz. 220 partnerszervezetén keresztül közel 300 000 rászorulót lát el rendszeresen. 2005-ös megalakulása óta 37 400 tonna élelmiszert osztott ki közel 17,2 milliárd forint értékben.