Hírek

Másokon segíteni jó! Élelmiszerbank karácsonyi élelmiszergyűjtés a Tesco áruházakban

2016.11.23

Másokon segíteni jó!

-Élelmiszerbank karácsonyi élelmiszergyűjtés a Tesco áruházakban-

Budaörs, 2016. november 24.

November 25-27. között idén immár 12. alkalommal szervez karácsonyi tartós élelmiszergyűjtést rászorulók számára a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, melynek fontos áruházi partnere a Tesco. A vásárlók adományaikat a Tesco áruházaiban adhatják le, majd ezt az áruházlánc kiegészíti a gyűjtött adomány értékének 20 százalékával, amivel az Élelmiszerbank működését támogatja. Idén először az F&F ruházati márka is csatlakozik az akcióhoz.

A szegénységben élők számára sokszor okoz nehézséget, hogy maguk és családjuk számára jó minőségű, tápláló ételeket biztosítsanak. Télen ráadásul mindenki számára különösen fontos, hogy minden nap meleg ételt fogyasszon. A Tesco elkötelezett az iránt, hogy az étel örömét mindenki élvezhesse, épp ezért is csatlakozik immár 9. alkalommal a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi tartós élelmiszergyűjtéséhez.

Magyarországon a vásárlók idén összesen 162 Tesco áruházban adhatják le adományaikat az Élelmiszerbank önkénteseinél november 25. és 27. között. A gyűjtés során a vásárlók tartós élelmiszerekkel, így például tartós tejjel, cukorral, liszttel, olajjal, valamint konzerv- és bébiételekkel segíthetik a rászorulókat. Kérdés esetén az Élelmiszerbank önkéntesei segítenek az adományozóknak az átvehető élelmiszerekkel kapcsolatban.

A vásárlók által gyűjtött tartós élelmiszereket a Tesco kiegészíti az adományok értékének 20 százalékával. Ezzel az összeggel az áruházlánc az Élelmiszerbank működését segíti, hogy a szervezet kapacitását, infrastruktúráját is fejleszteni tudja. Idén először az F&F is részt vesz az akcióban: új karácsonyi sapkákat vett fel kínálatába 'Hat with a Heart' fantázianéven, amelyek megvásárlása szintén az Élelmiszerbank működését támogatja. Az F&F minden 2017. január 31-ig eladott darab után 1 eurót ajánl fel, a Tesco Európa országaiban összesen minimum 15 ezer eurót fordít erre a célra.

A Tesco Európa 4 országa idén is csatlakozik a helyi Élelmiszerbankok által szervezett karácsonyi élelmiszer adománygyűjtéshez. Tavaly 547 közép-európai áruházban összesen 419 tonna élelmet adományoztak a vásárlók, ami több mint 1 millió adag ételnek felel meg. Magyarországon a Tesco 2008-ban csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület immár 12 éve, minden évben megrendezett karácsonyi adománygyűjtéséhez. A tavalyi kampányban a vásárlók a Tesco áruházakban összesen 153 tonna élelmiszert adományoztak.

A tartós élelmiszergyűjtés mellett az áruházlánc közép-európai szinten egész évben együttműködik a helyi élelmiszerbankokkal. A Tesco élelmiszermentő-programja keretében a munkatársak több mint 285 áruházban minden munkanap végén összegyűjtik az élelmiszer-felesleget, vagyis a már nem értékesíthető, de még fogyasztható élelmiszereket, amit az élelmiszerbankok segítségével rászorulók számára juttatnak el. A Tesco célja, hogy 2020-ra minden áruháza jótékony célra tudja felajánlani a felesleget.

TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.

Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes!

A Tesco 207 magyarországi áruházában hetente átlagosan 3 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel. Az értékteremtés számos formában megjelenik a vállalat működésében, hiszen Magyarországon több mint 20 000 munkatársat foglalkoztat, és ezernél is több helyi beszállító számára nyújt üzleti lehetőséget.

Társadalmi szerepvállalásában a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására helyezi a hangsúlyt. Kiemelt figyelmet fordít három fő területre: az egészséges életmód népszerűsítésére, az élelmiszerpazarlás csökkentésére, valamint a fiatalok fejlődési, tanulási lehetőségeinek bővítésére. Évről évre növeli azon áruházainak számát, melyek a keletkező élelmiszerfelesleget rászorulóknak juttatják el az Élelmiszerbankon és helyi civil szervezeteken keresztül; jelenleg a programba több mint 80 Tesco hipermarket kapcsolódott be. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként 2014 szeptemberétől 2016 októberéig a Tesco összesen több mint 1,2 milliárd forint értékben, több mint 2700 tonnányi termékkel, elsősorban pékáruval és zöldség-gyümölccsel támogatta a rászorulókat. Több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek – hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő, vagy véradó programokat támogat, de katasztrófahelyzetekben is megbízható partnere a civil társadalomnak. Rendszeresen áll olyan kezdeményezések mellé, melyek az egészséges és tudatos táplálkozást népszerűsítik. 2016-ban hagyományteremtő céllal indította el „Ön választ, mi segítünk” országos pályázatát, amelynek keretében a Tesco vásárlói szavazták meg, hogy közösségükben mely program nyerje el a vállalat támogatását.

További információ:

www.tescomagyarorszag.hu

 

Hevesi Nóra                                                                                                     Varga Eszter

Kommunikációs igazgató                                                                           Média kapcsolatok menedzser

Tesco-Global Áruházak Zrt.                                                                       Tesco-Global Áruházak Zrt.

Tel.: +36 30 823 7903                                                                                   Tel.: +36 20 821 2138

nhevesi@hu.tesco-europe.com                                                               evarga66@hu.tesco-europe.com

 

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületről

Az Élelmiszerbank több mint 10 éves fennállása óta folyamatosan növeli az általa megmentett és összegyűjtött élelmiszerfeleslegek mennyiségét. 

Az Egyesület gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, melyek között vannak közeli lejáratú vagy csomagolás hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. Az így összegyűjtött élelmiszerrel az Élelmiszerbank országosan segíti a nélkülözőket. 

Az Egyesület 2015-ben 2600 tonna élelmiszert juttatott el ingyenesen nélkülözőkhöz. 300 partnerszervezetén keresztül közel 300 000 rászorulót lát el rendszeresen. 2005-ös megalakulása óta 37 400 tonna élelmiszert osztott ki közel 17,2 milliárd forint értékben.

www.elelmiszerbank.hu



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!