Hírek

Sajtóközlemény: Egész éves összefogás az éhezés ellen

2016.12.07

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Egész éves összefogás az éhezés ellen

  • Több mint 138 tonna élelmiszer a régióban élő nélkülözőknek

Idén az Élelmiszerbank által elindított Örökbefogadás programhoz Borsod-Abaúj-Zemplém megyében csatlakozott a Ragonese Kft. Az együttműködésnek köszönhetően több mint 138 tonna élelmiszer jutott el a régióban élő rászorulóknak.

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik, emellett folyamatosan nő az éhezők száma és rengeteg olyan település van, amely támogatásra szorul. Az Élelmiszerbank több mint egy évtizedes fennállása óta küldetésének tekinti, hogy csökkentse az éhezők számát hazánkban, oly módon, hogy összegyűjti a feleslegessé vált élelmiszert, amit aztán rászorulókhoz juttat el. Az Örökbefogadás programot is azzal a céllal indította el az Egyesület két évvel ezelőtt, hogy a régiókban működő felelős vállalatok segítségével megerősítsék az egyes rászoruló térségek támogatását.

A Borsod-Abaúj-Zemplém megyei járást 2016-ban a Ragonese Kft. fogadta örökbe. A támogatásuk segítségével 56 millió forint értékű élelmiszer jutott el a régióban élő rászorulókhoz.

„Vállalatunk számára a gasztronómiai élvezetek kulcsfontosságúak. Bár nem alapvető élelmiszereket gyártunk, mégis lényeges számunkra, hogy a megfelelő napi táplálék ne hiányozzon a családok otthonából, szeretnénk együttműködni az éhezés csökkentésében. Ezért is csatlakoztunk az Élelmiszerbank kezdeményezéséhez, hogy a támogatásunkkal hozzájárulhassunk ahhoz, hogy az általunk választott megyében minél kevesebb embernek kelljen nélkülöznie. Örömünkre szolgál, hogy a segítségünkkel idén több mint 138 tonna élelmiszer jutott el a rászorulókhoz” – nyilatkozta Ragonese Erzsébet a Ragonese Kft. tulajdonosa az Örökbefogadás program kapcsán.

„Hatalmas segítség számunkra, hogy egy olyan vállalat állt mellénk a régióban, mint a Ragonese Kft. Örömmel tapasztaljuk, hogy országszerte egyre több olyan vállalat csatlakozik hozzánk, akik felelősséggel vannak a környezetük iránt. Az Élelmiszerbank továbbra is azért fog dolgozni, hogy csökkentse hazánkban az éhezők számát” – nyilatkozta a program kapcsán Sczígel Andrea az Élelmiszerbank Egyesület munkatársa.

 



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!