Hírek

Minden területen fejlődünk - sikeres félévet zártunk

2016.07.25

Már a tavalyi évre, majd az év első három hónapjára visszatekintve is látszott, hogy egyre dinamikusabban tudjuk növelni a megmentett élelmiszerek mennyiségét. Nagyon nagy szerepe van ebben expressz áruházi mentési tevékenységünknek (erről bővebben itt olvashat), hiszen hétről hétre egyre több áruházból mentjük meg minden nap a feleslegeket.

 Folyamatosan indulnak az együttműködések az ország különböző pontjain lévő Tesco áruházakkal. Nemcsak az áruházak száma nő, de bővült a mentett élelmiszere köre is, május óta a kenyerek mellett a felesleggé váló zöldséget és gyümölcsöt is felajánlják Tesco áruházak, partnerszervezeteink és ellátottjaik nagy örömére.

Folyamatosan bővül az élelmiszermentésben részt vevő Auchan áruházak száma – már 5 Auchanba járnak szervezeteink minden nap, 2 áruházból pedig raktárunkba hozzuk be az élelmiszereket, ahol ki

sebb csomagokra bontva szállítják el partnereink.

Legrégebbi partnerünktól a METRO-tól minden áruházból, minden aznap felmerülő élelmiszerfelesleget megmentünk.

Ebben a félévben nagy örömünkre egy új áruházlánc is bekapcsolódott élelmiszermentési tevékenységünkbe, megindult az együttműködés az első Aldi áruházzal, és terveink szerint sorban követi majd az összes többi is.

Ezzel párhuzamosan egyre több gyártó dönt úgy, hogy megsemmisítés helyett a gyártási hibás (pl. csomagolási hibás, ízhibás, szezonális), vagy más okból kereskedelmi forgalomba nem hozható termékeit rajtunk keresztül a rászorulóknak ajánlja fel.

Felajánló partnereinknek köszönhetően idén már az első félév során több, mint 2000 tonna élelmiszert juttattunk el a nélkülözőknek.

Természetesen, ahogy a felajánlott élelmiszerek mennyisége nő, úgy a támogatott nélkülözők körét is folyamatosan bővíteni tudjuk. Idén 43 új szervezettel szerződtünk a raktárunkból történő áruátvételre és egyre több szervezetnek tudjuk felajánlani az áruházakból történő mindennapos árumentés lehetőségét.

Ahhoz, hogy ennyi élelmiszert tárolhassunk, mozgathassunk, idén raktárunkat is fejlesztettük. - Immár pincénk is élelmiszermentési tevékenységünket szolgálja, ez 450 nm új területet jelent, így összesen 1500 négyzetméter területen tudjuk fogadni az élelmiszerfelesleget.

Természetesen emberi erőforrások nélkül nem boldogulnánk, ezen a területen is bővülni tudtunk,

mind stábunk, mind önkénteseink tekintetében. Immár teljes állású raktáros kollégánkon kívül, még egy fél állású raktáros is segíti működésünket, hamarosan pedig szintén fél állásban egy gazdasági vezető is bekapcsolódik munkánkba. Emellett idén 66 önkéntes jelentkezett nálunk, hogy szabadidejét jó ügyünk szolgálatába állítaná, ez hatalmas segítség nekünk, önkénteseink nélkül nem is működhetnénk!

Kapacitásunk és hatékonyágunk növelése nem valósulhatna meg partnereink, támog

atóink és önkénteseink segítsége nélkül. Köszönjük!



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!