Hírek

Lavina kistermelői program 23 településen

2012.08.13

Javában folyik a termelés és a betakarítás az Élelmiszerlavina kistermelői program keretében. A februárban kiírt pályázat 23 nyertese vetőmagcsomagokat márciusban vehette át.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a vetőmagot biztosító Syngenta Kft. idén negyedik alkalommal hirdette meg a zöldségtermesztési akciót, amelyhez évről évre több önkormányzat, civil szervezet csatlakozik.

A kezdeményezés lényege, hogy a felajánlott vetőmag segítségével zöldséget termesszenek, az előállított élelmiszert pedig adományként eljuttassák a környéken élő rászorulóknak. A programban részvevő civil szervezetek és önkormányzatok közreműködésével a rászorulók maguk termelnek meg néhány alapvető élelmiszert. A munkában helyi mezőgazdasági szakemberek nyújtanak szakmai segítséget, és sok helyen segítenek más szervezetek is, például környékbeli mezőgazdasági vállalkozások a palántázásban, vagy akár a helyi tűzoltók, akik az öntözésben működnek közre.

A program egy-egy helyszínén egy-két hektáron folyik a zöldségtermesztés. A betakarítási munkák júliusban kezdődtek el, tavaly 40 tonna, idén a reményeink szerint 70-80 tonna friss zöldséget takarítanak be a résztvevő szervezetek.

A Lavináról írták:



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!