Hírek

Konzervcímkézés

2006.01.30

Az Élelmiszerbank önkéntesei január 28-án zöldségkonzervet címkéztek.

A szombat délelőtti önkéntes akció keretében mintegy 40 önkéntes segített az Élelmiszerbanknak abban, hogy 33 raklapnyi élelmiszersegélyként szétosztható konzerv hivatalosan átadható legyen a karitatív szervezetek számára. Olyan konzervekről van szó, melyek dobozai a gyártás során megnyomódtak, ezért kereskedelmi forgalomba nem kerülnek, de a bennük levő élelmiszer tökéletes minőségű, fogyasztható állapotban van.

A konzerveket a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően fel kell címkézni, a címke az áru megnevezésén, tartalmán, szavatosságán és származásán kívül az "Élelmiszersegély, kereskedelmi forgalomba nem hozható" feliratot is tartalmazza. A címkézést követően kezdődhet a kiszállítás karitatív szervezetek felé, akik vagy alapanyagként ingyenkonyhai ellátáshoz használják fel azt, vagy rászoruló személyeknek, családoknak osztják szét.

Köszönet a Provera cégnek a címkék nyomtatásáért, a Dunapack Papír és Csomagolóanyag Rt-nek és a Rondó Hullámkartongyártó Kft-nek a dobozokért, illetve minden önkéntesnek, aki a munkában részt vett.


ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!