Hírek

Hűtős teherautót kapott, most már frissáruval is segíthet az Élelmiszerbank

2008.06.30

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület júniustól az értékes élelmiszeradományok begyűjtése és szétosztása során már nemcsak tartós élelmiszerekkel, hanem hűtött, frissárukkal is foglalkozhat. Vagyis tejterméket, friss zöldséget, gyümölcsöt, húst is hamar el tud juttatni a rászorulókat segítő partnerszervezeteihez.

Az ehhez szükséges hűtős kisteherautó a Kraft Foods adománya. A közép-európai partnerségi projekt keretében cseh, lengyel, szlovák és litván élelmiszerbankok is szállítóeszközhöz jutottak a Kraft támogatása révén.

Az Élelmiszerbank az élelmiszerek begyűjtésében hűtőkapacitás híján eddig tartós termékekkel (például tésztával, liszttel, rizzsel, keksszel, konzervekkel, kávéval, teával, cukorral, édességekkel) dolgozhatott, bár a kezdetek óta szerettük volna tevékenységükbe bevonni a frissárukat is.

A Kraft támogatásával most egy hűtővel felszerelt Citroen Berlingo kisteherautóhoz jutottunk, amely megkönnyíti az élelem begyűjtését és elosztását.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a Kraft Foods segíthetett az Élelmiszerbanknak azon első lépések megtételében, amelyek révén eljuttathatja a friss árukat a rászorulókhoz" - mondta Turza Judit, a Kraft Foods Hungária Kft. vállalati ügyek vezetője.

A Kraft Foods hazánkban az Élelmiszerbank arany fokozatú támogatói közé tartozik, ahogy számos más európai országban is, mivel élelmiszeripari vállalatként elhivatott a helyi közösségek támogatása iránt az egészséges életmód területén; tudásával, tapasztalataival, pénzügyi támogatással és termékadományokkal is segíti a civil szervezeteket az éhezés és helytelen táplálkozás elleni küzdelemben. Ezért támogatja a Kraft az amerikai kontinenstől Ausztráliáig a világ számos országában az élelmiszerbankok tevékenységét. Közép-európai támogatási projektje keretében most a magyar mellett a csehországi, lengyelországi, litvániai és szlovákiai élelmiszerbankoknak nyújtott támogatást: az adományból élelmiszer szállítására alkalmas járművet vásároltak a szervezetek.

A támogatást ezúton is köszönjük!





ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!