Hírek

Helyi Élelmiszermentő Hálózatok – elmondtuk, mit tanultunk

2016.04.20

A Norvég Civil Alap által támogatott projekt, amelynek lényege, hogy helyi, többnyire városi szinten mentsenek élelmiszerfelesleget olyan szervezetek, amelyek a gyűjtött élelmiszert ellátottjaiknak osztják szét, a végéhez ért. A projekt 14 hónapja alatt közel 80 szervezet vett részt a képzéseken, amelyek során elsajátíthatták az élelmiszermentéshez kapcsolódó elméletet és gyakorlatot.

A projekt során a részt vevő szervezetek aktív közreműködésével olyan módszertant illetve tananyagot dolgoztunk ki, amely a jövőben hasznos segítség lehet hasonló, helyi szintű élelmiszermentésre. 

Mivel ez a projekt a szervezeteknek is és az Élelmiszerbanknak is új volt, rengeteget tanultunk belőle, szerettük volna ezeket a tanulságokat is megosztani a záróeseményen amellett, hogy bemutattuk a projektet, a kifejlesztett tananyagot és segédanyagokat azoknak a szervezeteknek és intézményeknek, akik érdekeltek lehetnek a helyi szintű élelmiszermentésben.

A projekt ismertető workshopra április 14-én került sor, több mint 80 érdeklődővel, akik többségében karitatív szervezetek képviseletében hallgatták meg a Helyi Élelmiszermentő Hálózatok Kialakítása projekt beszámolóját és tanulságait. Több, a projektben részt vevő szervezet képviselője elmesélte saját tanulságait, nehézségeiket és sikerélményeiket.

Az eseményen nagy érdeklődés mutatkozott a módszertan iránt, mivel élelmiszerre mindenhol szükség van, és sok helyen keletkezik is felesleg. A hálózatok támogatását a projekt vége után is folytatjuk. 



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!