KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Támogassa munkánkat!
Főoldal / Hírek / Híreink / Helyi Élelmiszermentő Hálózatok – elmondtuk, mit tanultunk

Híreink

Helyi Élelmiszermentő Hálózatok – elmondtuk, mit tanultunk

2016.04.20

A Norvég Civil Alap által támogatott projekt, amelynek lényege, hogy helyi, többnyire városi szinten mentsenek élelmiszerfelesleget olyan szervezetek, amelyek a gyűjtött élelmiszert ellátottjaiknak osztják szét, a végéhez ért. A projekt 14 hónapja alatt közel 80 szervezet vett részt a képzéseken, amelyek során elsajátíthatták az élelmiszermentéshez kapcsolódó elméletet és gyakorlatot.

A projekt során a részt vevő szervezetek aktív közreműködésével olyan módszertant illetve tananyagot dolgoztunk ki, amely a jövőben hasznos segítség lehet hasonló, helyi szintű élelmiszermentésre. 

Mivel ez a projekt a szervezeteknek is és az Élelmiszerbanknak is új volt, rengeteget tanultunk belőle, szerettük volna ezeket a tanulságokat is megosztani a záróeseményen amellett, hogy bemutattuk a projektet, a kifejlesztett tananyagot és segédanyagokat azoknak a szervezeteknek és intézményeknek, akik érdekeltek lehetnek a helyi szintű élelmiszermentésben.

A projekt ismertető workshopra április 14-én került sor, több mint 80 érdeklődővel, akik többségében karitatív szervezetek képviseletében hallgatták meg a Helyi Élelmiszermentő Hálózatok Kialakítása projekt beszámolóját és tanulságait. Több, a projektben részt vevő szervezet képviselője elmesélte saját tanulságait, nehézségeiket és sikerélményeiket.

Az eseményen nagy érdeklődés mutatkozott a módszertan iránt, mivel élelmiszerre mindenhol szükség van, és sok helyen keletkezik is felesleg. A hálózatok támogatását a projekt vége után is folytatjuk. 
További híreink »
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Csapatunk
Cseh Balázs
alapító, elnökségi tag, elnök
Az Élelmiszerbankot azért hoztuk létre, mert korábban ilyesmi nem létezett Magyarországon, de nagy szükség volt rá, hogy létrejöjjön.