Hírek

Élelmiszerbank #szerencsesvagyok

2016.05.04

Élelmiszerbank #szerencsesvagyok 

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg képződik és megy a kukába, a Magyar Élelmiszerbank 2015-ben ebből 2600 tonna élelmiszert mentett meg és osztott szét rászorulóknak.

Az Élelmiszerbank most #szerencsesvagyok kampányával az élelmiszerpazarlás és az éhezés elleni küzdelemre hívja fel a figyelmet. 

A kampányban május első napjain Budapest különböző helyszínein megterített asztalok bukkantak fel. Az akcióhoz csatlakozott Hitka Viktória képzőművész is, akit tényárokra festett erős mondatairól ismerhetünk.

Az akcióhoz készült tányérokat az asztalokhoz közelebb sétálva lehetett elolvasni. A kampány üzenetei az élelmiszerpazarlás mértékére, a nélkülözésre hívják fel a figyelmet. Hisz nem mindenki olyan szerencsés, hogy jut minden nap étel az asztalára.

"Mindig az utolsó falat a legfinomabb" - áll a búrán

"Van akinek 2 nappal ezelőtt volt az utolsó" - olvasható alatta

A kampányban az Élelmiszerbank arra kér mindenkit, hogy fotózzanak reggelit, ebédet, vacsorát, mutassák meg, milyen szerencsések, hogy azok közé tartozhatnak, akiknek jut, akik adhatnak. Segitsenek azzal, hogy a közösségi oldalakon megosztjak a képeket a #szerencsesvagyok #elelmiszerbank hashtagekkel.

1 % Élelmiszerbank 

Adószám: 18120141-2-42

 

 



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!