Hírek

30 éve az élelmiszerfeleslegek ellen

2014.05.09

Cseh Balázs a FEBA 2014-es éves találkozóján„Éhes vagyok” – ez volt a címe annak az újságcikknek, mely a francia La Croix lapban jelent meg 1984. március 13-án. A cikk hosszan tárgyalta azt az elszomorító tényt, hogy az éhezők száma szinte megszüntethető lenne, ha a rendelkezésre álló élelmiszerfelesleg nem a hulladéklerakókba, hanem az éhezőkhöz kerülne.

Ezen felhívás hatására született meg az első Élelmiszerbank Franciaországban 1984-ben, 5 alapító szervezet összefogásával. Most, 30 évvel később, 21 ország 256 élelmiszerbankja képviseltette magát április végén a Lyonban tartott Európai Élelmiszerbank Szövetség (FEBA) éves találkozóján.

Magyar Élelmiszerbank Egyesület - élelmiszerosztásA Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta létezik, pár lelkes magánszemély hívta életre. Hiszünk abban, hogy a Magyar Élelmiszerbank Egyesület létrehozásával olyan egyedülálló célt szolgálunk, melyek két egymáshoz egyértelműen kötődő kritikus probléma megoldását segítik. Ezek egyike a gyártók, kereskedők, és valójában mindannyiunk problémája: a felesleges élelmiszer kidobása, a másik, ami egyre inkább körülvesz minket: a növekvő rászorulók száma az ország szinte minden részén.

Olvassa el sajtóközleményünket.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!