Élelmiszerbank
Kövessen minket a facebookon!


Kedves Partnerünk/Támogatónk!

40 000 családnak nyújt segítséget a 270 tonna élelmiszer karácsonykor

Nagy sikerrel zárult az országszerte közel 150 városban, majdnem 300 helyszínen zajló Karácsonyi Adománygyűjtésünk. A háromnapos hétvégi akció során összesen mintegy 270 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 5000 önkéntesünk. Az adományozott élelmiszerek mennyisége 75 tonnával meghaladja a korábbi év eredményét. Az adományokból több mint
40 000 csomagot állítanak össze karitatív partnerszervezeteink, amelyeket még karácsony előtt eljuttatnak a rászoruló családoknak.

40 000 családnak nyújt segítséget a 270 tonna élelmiszer karácsonykor

Köszönjük önkénteseink és kollégáink munkáját, a CIB főtámogatónk és az Auchan, METRO, Penny, TESCO partnereink segítségét!

Nagy öröm számunkra, hogy ebben az évben is együtt tudjuk megszépíteni több ezer család karácsonyát.

Tovább olvasom »

Jön a karácsony, segítsen, hogy segíthessünk!

Magyarországon 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik évente. Mi, az Élelmiszerbanknál azért dolgozunk, hogy ez az élelmiszer a rászorulókhoz kerülhessen. Karácsonyhoz közeledve egyre több kérés érkezik hozzánk! Segítsen Ön is, támogassa munkánkat, hogy még több élelmiszert menthessünk meg, és juttathassunk el a nélkülözők asztalára!

Hogyan segíthetek? »

Jön a karácsony, segítsen, hogy segíthessünk!

Tizennégyezer emberen segített az Élelmiszerlavina

170 tonna terményt takarítottak be idén partnereink a résztvevő 52 önkormányzat és nonprofit szervezet földjein a Syngentával közösen megvalósított Élelmiszerlavina programunkban. A rászorulók közreműködésével megtermelt élelmiszernövények összesen 14 ezer nehéz sorsú emberhez kerültek.

Tovább olvasom »

Tizennégyezer emberen segített az Élelmiszerlavina

Helyi Élelmiszermentő Hálózatok Kialakítása: Érintetti Fórum Szegeden

Szegeden beszélgettünk a projektről az érintetti fórumon. Projektünk szegedi résztvevői a Magyar Élelmiszerbankkal közösen dolgoznak azon, hogy Szegeden és környékén a keletkező élelmiszerfelesleget rászorulókhoz juttassák el a Helyi élelmiszermentő hálózatok kialakítása elnevezésű projekt keretein belül.

Tovább olvasom »

A legújabb kutatás szerint a magyarok több, mint fele nem érti, mit jelent a minőségét megőrzi kifejezés
Élelmiszerbank

Ezt a hírlevelet azért küldtük Önnek, mert honlapunkon regisztrált vagy akcióink, rendezvényeink során érdeklődött tevékenységünk iránt. Amennyiben a továbbiakban nem szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, kérjük, hogy jelezze ezt az unsubscribe@elelmiszerbank.hu címre küldött "leiratkozas" tárgyú e-mailben.