Élelmiszerbank
Kövessen minket a facebookon!


Kedves Partnerünk/Támogatónk!

Jót enni jó, jót tenni jó! Várjuk a jelentkezőket Együnk Egymásért programunkba

A Magyar Élelmiszerbank 2015 októberében, immár 4. éve rendezi meg az Együnk Egymásért programot. Várjuk éttermek, sütni-főzni szerető egyének és vállalatok csatlakozását!

Részleteket itt olvashat »

Jót enni jó, jót tenni jó! Várjuk a jelentkezőket Együnk Egymásért programunkba

Nagy sikerrel zárult Fuss az Élelmiszerbankért! projektünk

Tizenöt egyéni követ, két páros, egy trió és három céges csapat indult értünk a szeptember 13-ai WizzAir Félmaratonon, miután az azt megelőző hat hétben adományokat gyűjtöttek nekünk ismerősi, baráti körükben. Idén hűtődobozokra gyűjtöttünk, célunk 200 doboz megvásárlására elegendő adomány, 1 400 000 Ft volt, ám ezt magasan meghaladva, közel 2 600 000 Ft-tal zártuk a kampányt! Köszönjük minden követünknek, adományozónak a segítséget és BSI-nek a lehetőséget, hogy az eseményen futhattunk!

Tovább olvasom »

Nagy sikerrel zárult Fuss az Élelmiszerbankért! projektünk

Elindult JótéKonyhánk

A WizzAir félmaratonon nem csak futóinkra lehettünk büszkék, hanem JótéKonyhánkra is, mely most debütált az eseményen! Nagy örömünkre gyakran hallhattunk olyan mondatokat, mint "Isteni a bageletek, lenyűgöző!" vagy "Ezt a limonádét nagyon eltaláltátok!" Köszönjük a BSI-nek a lehetőséget, a New York Bagelnek és a Doreminek a tárgyi segítséget és önkénteseinknek a fáradhatatlan munkát!

JÓ HÍR: nem egyszeri alkalom volt, legközelebb október 10-11-én a 30. Spar Budapest Maraton-on találkozhattok velünk, ahol hasonló finomságokkal várunk Mindenkit! Természetesen ekkora is várjuk az önkéntesek jelentkezését!

Tovább olvasom »

Elindult JótéKonyhánk

Raktári önkénteseket keresünk

Októbertől új lehetőség nyílik, hogy az élelmiszermentési munkánkba önkéntesként bekapcsolódhassanak.

Részletesen a lehetőségről itt olvashat »

Raktári önkénteseket keresünk

Indul a "Helyi Élelmiszermentő Hálózatok" kiépítése képzésünk

A projekt, mely a Magyar Élelmiszerbank sokéves tapasztalatát és jó gyakorlatait egy képzési program keretében adja át nyolc város civil szervezeteinek, annak érdekében, hogy az élelmiszermentés helyi szinten is megvalósítható legyen, a Norvég Civil Alap támogatásával valósul meg.

Első eseményét, egy indító képzést 2015. szeptember 22-én kedden, Budapesten tartottuk. A további képzési alkalmakat városi szinten szervezzük.

Tovább olvasom »

Indul a Helyi Élelmiszermentő Hálózatok kiépítése képzésünk

Továbbra is keresünk szervezeteket néhány TESCO áruházhoz

Már több mint 50 Tesco áruházban vesszük át napi szinten az el nem adott kenyereket, amelyeket partnerszervezeteink oszthatnak szét a rászorulóik között. Idén a lehetséges adományok köre is szélesebb lett: szombati napokon minden olyan élelmiszert megkapunk, amelynek szavatossági ideje a vasárnapi zárva tartás alatt jár le.

Jelenleg a következő településeken (és csak ezeken!) keresünk partnert az adományok szétosztásához: Tapolca, Keszthely, Pápa, Sárvár, Várpalota, Bicske, Nyírbátor, Siklós, Bonyhád, Paks és Nagyatád.

Várjuk minden olyan önkormányzati, civil vagy egyházi szervezet jelentkezését, akik szívesen részt vennének a programban!

Kérdésekkel Balogh Mariannt keressék a: balogh.mariann@elelmiszerbank.hu-n.
Várjuk jelentkezésüket!

Pályázati kiírásunkat itt olvashatja »

Továbbra is keresünk szervezeteket néhány TESCO áruházhoz
Élelmiszerbank

Ezt a hírlevelet azért küldtük Önnek, mert honlapunkon regisztrált vagy akcióink, rendezvényeink során érdeklődött tevékenységünk iránt. Amennyiben a továbbiakban nem szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, kérjük, hogy jelezze ezt az unsubscribe@elelmiszerbank.hu címre küldött "leiratkozas" tárgyú e-mailben.