Élelmiszerbank
Kövessen minket a facebookon!


Kedves Partnerünk/Támogatónk!

Európai Élelmiszerbankok elismerése a Milánói Világkiállításon

Az Európai Élelmiszerbankok Szövetsége, melynek Egyesületünk is tagja, nyerte a "Legjobb fenntartható fejlesztési gyakorlat az élelmiszerbiztonság terén" díjat Milánóban a 2015-ös Világkiállításon a Banco Alimentare-val (olasz élelmiszerbank) és számos más partnerrel együttműködésben. A FEBA tagjaként ez óriási elismerés számunkra is!

Tovább olvasom »

Az  európai Élelmiszerbankok elismerése  a Milánói Világkiállításon

Néhány gondolat az élelmiszerpazarlás terén a francia kereskedelmi láncokat szabályozó törvénnyel kapcsolatban

A francia parlamentben május 22-én elfogadták a törvényt, mely a kereskedelmi láncokat arra kötelezi, hogy karitatív vagy más hasznos célra (bioüzemanyag, komposztálás, állati takarmányozás) ajánljanak fel minden, még fogyasztható élelmiszert a megsemmisítés helyett. Álláspontunkat a törvénnyel kapcsolatban az alábbi cikkben olvashatják.

Tovább olvasom »

Néhány gondolat az élelmiszerpazarlás terén a francia kereskedelmi láncokat szabályozó törvénnyel kapcsolatban

Sikerrel zártuk az első félévet!

Idén az első félévben 900 tonna élelmiszeradományt juttattunk el a rászorulókhoz, mely jóval meghaladja a 2014-es év első félévének adatait.

A Fusions projektünk keretében megrendezett Esélyt az Ételnek nap hatalmas siker volt. 5000 adag ételt főztünk élelmiszerfeleslegből rászorulók részére 150 önkéntes segítségével. Tovább növeltük a rászorulókhoz eljutó élelmiszerek mennyiségét is, bővíteni tudtuk a kereskedelmi mentésben részt vevő áruházak számát, illetve az áruházakból napi szinten megmentett élelmiszerek körét, melynek szélesítésén folyamatosan dolgozunk.

Tovább olvasom »

Sikerrel zártuk az első félévet

Fuss, hogy más jóllakhasson! - 2015

Futó követeket keresünk!

Az élelmiszerpazarlás és a nélkülözés csökkentése érdekében hirdetett futásunkhoz már 6 egyéni követ, 2 páros és 2 céges csapat csatlakozott! Továbbra is várjuk futó követek jelentkezését!
A jótékonysági futás keretében lefutott kilométereivel pénzadományt gyűjthet Egyesületünknek, amiből idén 200 db hűtődoboz megvásárlása a cél, melyben év közben közel 600 millió forint értékű élelmiszer jut el a nélkülözőkhöz.

Jelentkezzen itt: somlo.eszter@elelmiszerbank.hu
06 30 194 0288

Tovább olvasom »

Fuss, hogy más jóllakhasson! - 2015

Irodai önkénteseket keresünk

Napi szintű adminisztrációnkhoz, működésünkhöz segítségül irodai önkénteseket keresünk! A munkához rendszeres jelenlét szükséges, heti 2-3 alkalommal telephelyünkön várjuk az önkénteseket. (XVII. Bp. Lokátor utca 3.) Csatlakozzon egy jó csapathoz vagy ossza meg kérésünket!

Tovább olvasom »

Irodai  önkénteseket keresünk

1172 Budapest, Lokátor u. 3. Tel.: +36 1 261 3991
e-mail: elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu

Ezt a hírlevelet azért küldtük Önnek, mert honlapunkon regisztrált vagy akcióink, rendezvényeink során érdeklődött tevékenységünk iránt. Amennyiben a továbbiakban nem szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, kérjük, hogy jelezze ezt az unsubscribe@elelmiszerbank.hu címre küldött "leiratkozas" tárgyú e-mailben.