Élelmiszerbank - mert egy falat segítség mindenhol elkél
Kövessen minket a facebookon!


Kedves Partnerünk/Támogatónk!

Együnk Egymásért több mint 80 helyszínen

Rántottával, brióssal, dedikált fogásokkal, kiemelt menükkel, kétszemélyes tállal, papfojtó tésztával, tejbegrízzel és egyéb finomságokkal várja 14 étterem 50 helyszínen az Együnk Egymásért vendégeit, de virtuális éttermünkben azok is „falatozhatnak”, akik távol laknak a helyszínektől. További 30 sütni-főzni szerető pedig 35 adománygyűjtő esemény szervezésével támogat minket. Ha megtetszik valamelyik nyílt esemény, vagy Ön is szeretne szervezőként csatlakozni a programhoz, még megteheti!

Tovább olvasom »

Együnk Egymásért több mint 80 helyszínen

50 tonnányi élelmiszer-adomány a IX. Adománykonvojon

A 34. Élelmezési Világnap alkalmából október 16-án a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a FAO közösen indította útjára a IX. Élelmiszerbank Adománykonvojt, amely több, mint 50 tonnányi élelmiszert szállított magyarországi rászorulóknak.
A konvojban résztvevő támogató vállalatok:
Alföldi Tej Kft., Bijó Élelmiszer Kereskedelmi Kft., Bonafarm Csoport, Bonbonetti Csoport, Danone Kft., Famíliatészta Kft., Füri Tésztaipari és Élelmiszerforgalmazó Kft., Gyermelyi Zrt., Izsáki Házitészta Kft., METRO Nagykereskedelem, Nestlé Hungária Kft., NT Kft., Penny Market Kft., Sága Foods Zrt., Soós Tésztaipari Kft., TESCO Globál Áruházak Zrt., Unilever Magyarország Kft., Univer Zrt.

Tovább olvasom »

50 tonnányi élelmiszer-adomány a IX. Adománykonvojon

Országos élelmiszer-adománygyűjtés több mint 150 településen

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a CIB Bank támogatásával 2014. november 28-29-én (péntek délután és szombaton) ismét karácsonyi lakossági élelmiszer-adománygyűjtést szervez az Auchan, METRO, Penny Market és TESCO áruházakban. Önkéntesek segítségével közel 270 helyszínen arra kérjük az áruházakban vásárlókat, hogy bevásárláskor gondoljanak a nélkülözőkre és vásároljanak egy picivel többet, majd adják át önkénteseinknek. Az adományokat minden évben még Karácsony előtt eljuttatjuk a rászorulókhoz. A résztvevő áruházak listája a honlapunkon megtalálható.

Tovább olvasom »

Országos élelmiszer-adománygyűjtés több mint 150 településen

Megjelent a FoRWaRd 5. hírlevele

A FoRWaRd projekt célja, hogy olyan ingyenes, gyakorlati útmutatást nyújtó online képzést hozzon létre, amely segítségével az élelmiszerellátási lánc szereplői csökkenthetik, illetve jótékonysági szervezeteknek adhatják a tevékenységük során keletkező élelmiszerhulladékot és -felesleget. Az 5. hírlevélben helyzetjelentést olvashat a projekt állapotáról, bemutatjuk a németországi élelmiszerfeleslegek kezelését és a rösrath-i rászorulók ellátását. Élelmiszerhulladékkal kapcsolatos kezdeményezésekről is talál információt, és megismerheti a European Retail Academy működését, ha tovább kattint.

Tovább olvasom »

Megjelent a FoRWaRd 5. hírlevele

1172 Budapest, Lokátor u. 3. Tel.: +36 1 261 3991
e-mail: elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu

Kiemelt támogatónk: CIB Bank Zrt.

Ezt a hírlevelet azért küldtük Önnek, mert honlapunkon regisztrált vagy akcióink, rendezvényeink során érdeklődött tevékenységünk iránt. Amennyiben a továbbiakban nem szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, kérjük, hogy jelezze ezt az unsubscribe@elelmiszerbank.hu címre küldött "leiratkozas" tárgyú e-mailben.